Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόμμα υπέρ του «όχι» προαναγγέλλει ο Κ.Λαπαβίτσας

Κόμμα υπέρ του «όχι» προαναγγέλλει ο Κ.Λαπαβίτσας

Τη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος που θα εκφράζει το «όχι» στο μνημόνιο προαναγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, με άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, υπό τον τίτλο «Η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβαση και ο εξευτελισμός της δημοκρατίας». «Αναδύεται με επιτακτικό τρόπο η εθνική και κοινωνική ανάγκη, το 'όχι' στο δημοψήφισμα και στο Κοινοβούλιο να βρουν πολιτική έκφραση» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος που θα εκφράζει το «όχι» στο μνημόνιο προαναγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, με άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, υπό τον τίτλο «Η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβαση και ο εξευτελισμός της δημοκρατίας».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, μετά τις τελευταίες εξελίξεις «αναδύεται με επιτακτικό τρόπο η εθνική και κοινωνική ανάγκη, το ‘όχι’ στο δημοψήφισμα και στο Κοινοβούλιο να βρουν πολιτική έκφραση».

Ο κ. Λαπαβίτσας υποστηρίζει πως «η νέα δανειακή σύμβαση δεν έχει προηγούμενο, εμπεριέχει μεγάλες ασάφειες και μόνο ως αποικιοκρατική μπορεί να χαρακτηριστεί».

Όπως επισημαίνει, η νέα δανειακή σύμβαση «συνιστά μια πρωτοφανή απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας», καθώς «με τον ρόλο που δίνει η νέα δανειακή σύμβαση στον ΕΜΣ το ελληνικό κράτος χάνει μέρος της κυριαρχίας του στη γεωγραφική έκταση όπου ασκείται η κρατική εξουσία» και «πραγματικοί κυρίαρχοι επί της δημόσιας περιουσίας γίνονται πλέον οι δανειστές».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική και στη διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση για την ψήφιση της συμφωνίας, τονίζοντας ότι «δείχνει παραστατικά την απώλεια εθνικής κυριαρχίας και τον εξευτελισμό της δημοκρατίας που επέβαλαν οι δανειστές».

«Η δραματική απομείωση της εθνικής κυριαρχίας συμβαδίζει πλήρως με τον εξευτελισμό της δημοκρατίας που επέφερε η νέα συμφωνία. Είναι αδιανόητο ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς πρωτοστάτησε σε αυτήν την εξέλιξη, πόσο μάλλον ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί τη νέα αυτή κατάσταση προς όφελος του λαού» υπογραμμίζει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024