Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φιλαράκια»: Μια αξέχαστη παρέα για πάνω από 20 χρόνια

«Φιλαράκια»: Μια αξέχαστη παρέα για πάνω από 20 χρόνια

Ελισάβετ Σταμοπούλου Στη μικρή οθόνη επιστρέφουν οι πρωταγωνιστές από τα Φιλαράκια, μια σειρά που έγινε αγαπημένη τηλεοπτική συνήθεια. Της ανακοίνωσης του NBC ακολούθησαν πολυάριθμα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άρθρα τα οποία ανασύρουν από τη μνήμη στιγμές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Τα 21 χρόνια ζωής έχουν συμπληρώσει τα Φιλαράκια, καθώς η […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Στη μικρή οθόνη επιστρέφουν οι πρωταγωνιστές από τα Φιλαράκια, μια σειρά που έγινε αγαπημένη τηλεοπτική συνήθεια. Της ανακοίνωσης του NBC ακολούθησαν πολυάριθμα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άρθρα τα οποία ανασύρουν από τη μνήμη στιγμές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.

Τα 21 χρόνια ζωής έχουν συμπληρώσει τα Φιλαράκια, καθώς η έναρξη προβολής τους χρονολογείται στις 22 Σεπτεμβρίου του 1994. Η σειρά ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου του 2004, με τη δεκαετή πορεία της στη μικρή οθόνη να διακρίνεται από μεγάλη απήχηση.

Η χημεία ανάμεσα στους έξι φίλους, οι αστείες ατάκες, η τραπεζαρία του νεοϋρκέζικου διαμερίσματος, η μορφή του Ρος, η οργανωτική Μόνικα και οι περιπέτειες μιας παρέας με διαφορετικούς χαρακτήρες συνέθεσαν ένα άκρως ελκυστικό τηλεοπτικό πακέτο που άφησε εποχή.

Γενιές και γενιές τηλεθεατών έχουν γελάσει με τα Φιλαράκια, ενώ οι guest εμφανίσεις της σειράς δεν περνούν απαρατήρητες. Το παρών έχουν δώσει δεκάδες γνωστοί ηθοποιοί, από τον Σον Πεν μέχρι τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Τσάρλι Σιν, Ρόμπιν Γουίλιαμς και άλλους.

Οι δημιουργοί της σειράς, Ντέιβιντ Κρέιν και Μάρθα Κόφμαν, σχεδίαζαν αρχικά να δώσουν στη σειρά τον τίτλο «Cafe between November and December 1993», ο οποίος μετά από αλλαγές στο σενάριο μετονομάστηκε σε «Friends Like Us» για να καθιερωθεί τελικά το όνομα «Friends».

Η σειρά δεν άργησε να γίνει δημοφιλής, ενώ 62 Βραβεία Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης κοσμούν την ιστορία της. Είχε, μεταξύ άλλων, φιγουράρει στην έβδομη θέση των 50 καλύτερων τηλεοπτικών σόου όλων των εποχών του περιοδικού Empire.

Από το 1995 ως και το 2004 τερμάτιζε μέσα στα πέντε προγράμματα με τις μεγαλύτερες τηλεθεάσεις, και το τελευταίο επεισόδιο παρακολούθησαν 52,5 εκατομμύρια αμερικάνοι τηλεθεατές. Πολλοί ήταν, δε, εκείνοι που τη χαρακτήρισαν ως την καλύτερη σειρά όλων των εποχών, λογαριάζοντας το γεγονός ότι συνεχίζει και προβάλλεται μέχρι σήμερα σε πάνω από 100 χώρες.

Να σημειωθεί ότι οι μισθοί της ομάδας του καστ για κάθε επεισόδιο κυμαίνονταν από 20.000 μέχρι 40.000 δολάρια στη δεύτερη σεζόν.

Στελέχη του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου NBC είχαν εκφράσει αρχικά την ανησυχία τους για το γύρισμα της σειράς σε καφέ – μπαρ με τη σκέψη ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ήταν πολύ πρόχειρο.

Ανησυχία είχαν προκαλέσει και τα πρώτα ανάμεικτα σχόλια που έλαβε η σειρά, με την ιστοσελίδα Houston Chronicle να τη συγκρίνει με το «Seinfeld» λέγοντας ότι ποτέ «δεν θα έχει τόσο χιούμορ».

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024