Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τρέιλερ της ταινίας «Carol» με Κέιτ Μπλάνσετ και ομοφυλοφιλία

Το τρέιλερ της ταινίας «Carol» με Κέιτ Μπλάνσετ και ομοφυλοφιλία

Ελισάβετ Σταμοπούλου Έτοιμη να εισέλθει στην οσκαρική κούρσα η ταινία Carol του Τοντ Χέινς, που σήκωσε αυλαία στο Φεστιβάλ Καννών, και το πρώτο τρέιλερ έρχεται να επιβεβαιώσει την καλή της φήμη. Πρόκειται για μια καθηλωτική ιστορία, που προσεγγίζει υπό ένα διαφορετικό πρίσμα την ομοφυλοφιλία, με ρομαντισμό και δράμα. To Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες. Στο […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Έτοιμη να εισέλθει στην οσκαρική κούρσα η ταινία Carol του Τοντ Χέινς, που σήκωσε αυλαία στο Φεστιβάλ Καννών, και το πρώτο τρέιλερ έρχεται να επιβεβαιώσει την καλή της φήμη. Πρόκειται για μια καθηλωτική ιστορία, που προσεγγίζει υπό ένα διαφορετικό πρίσμα την ομοφυλοφιλία, με ρομαντισμό και δράμα. To Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες.

Στο πρωταγωνιστικό τιμόνι και με ερμηνείες που κλέβουν τις εντυπώσεις η προ διετίας «Θλιμμένη Τζάσμιν», Κέιτ Μπλάνσετ, και η Ρούνι Μάρα. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια νεαρή γυναίκα που δουλεύει σε πολυκατάστημα, ονειρεύεται να αλλάξει τη ζωή της και να αγγίξει την πολυτέλεια. Ερωτεύεται μια μεγαλύτερή της κυρία, από διαφορετικό κόσμο, και η ιστορία ξεκινά.


Ο απαγορευμένος έρωτας φέρει τη σφραγίδα της Πατρίσια Χάισμιθ, δημιουργού του μυθιστορήματος, με το σκηνοθέτη Χέινς να «χρωματίζει» την ταινία με γλαφυρές αναπαραστάσεις και έντονα συναισθήματα.

Η τολμηρή ινδή παραγωγός της «Carol», Ελίζαμπεθ Κάρλσεν, χρειάστηκε πάνω από μια δεκαετία για να αναδείξει την ομοφυλοφιλική ιστορία ανάμεσα σε δύο γυναίκες με φόντο την Αμερική της δεκαετίας του ’50. Η Κάρλσεν ήρθε για πρώτη σε επαφή με το σενάριο τoυ έργου το 2004, αλλά για πολλά χρόνια δεν μπορούσε να πάρει τα δικαιώματα για να δημιουργήσει την ταινία.

«Μου άρεσε πάντα η συγγραφή της Πατρίσια Χάισμιθ, αλλά αυτό το μυθιστόρημα μου κέντρισε το ενδιαφέρον επειδή ήταν κατά κάποιο τρόπο βιογραφικό. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με το εγχείρημα, ξεκίνησα να διαβάζω γράμματα και ημερολόγια της συγγραφέως, τα οποία βρίσκονται σε βιβλιοθήκη της Ζυρίχης. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία τα οποία εντόπισα στα προσωπικά της σημειωματάρια ήταν η λαχτάρα να έχει μια κανονική σχέση και παιδιά. Ήταν ομοφυλόφιλη και μου φάνηκε ότι σε αυτό της το έργο έγραφε για μια ζωή που θα μπορούσε να είναι δυνατή », είχε σημειώσει.

Η «Carol» έλαβε ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στις Κάννες. Κριτικοί μνημόνευσαν το εκλεπτυσμένο στιλ της Κέιτ Μπλάνσετ , με τον σκηνοθέτη να αποκαλεί την ταινία «απαλά ανατρεπτική και κάτι πραγματικά θλιβερό».

Ο Χέινς έχει δώσει «εξετάσεις» πάνω στην προβολή των έντονων συναισθημάτων και τα έχει καταφέρει, όπως άλλωστε φάνηκε και από την ταινία «Ο Παράδεισος Είναι Μακριά» (2002) με τη Τζούλιαν Μουρ.

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024