Η ιταλική φίρμα σύστησε την Alfieri ως πρωτότυπο στην έκθεση της Γενεύης το 2014 και όπως επιβεβαίωσε τον Μάιο του 2015, παρουσιάζοντας το πενταετές της πλάνο, το 2+2 Coupe με τις πληθωρικές καμπύλες και τις δυναμικές αιχμές θα περάσει στην παραγωγή από τα τέλη του 2016.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το τετραθέσιο coupe ως έκδοση παραγωγής αναμένεται να μείνει πιστό στην εντυπωσιακή σχεδίαση του concept car η οποία με τη σειρά της αντλεί τις επιρροές της από το παρελθόν της φίρμας και τις κλασικές 3500 GT και την 5000 GT του 1957 και του 1959, αντιστοίχως.

Η Maserati Alfieri θα διατεθεί ως coupe και cabriolet σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ αν και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία σε ό,τι αφορά τα τεχνικά της χαρακτηριστικά το πενταετές πλάνο των Ιταλών, έχει αποκαλύψει ήδη τους κινητήρες της.

Για την ακρίβεια το πληθωρικό ιταλικό μοντέλο που θα έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με την Maserati Ghibli, θα εξοπλίζεται αποκλειστικά με κινητήρα V6 ο οποίος θα διατεθεί σε εκδοχές ισχύος 410, 450 και 520 ίππων.

AUTOMEDIA