Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lamborghini Aventador SV Roadster 2016: Ο γιος του ανέμου

Lamborghini Aventador SV Roadster 2016: Ο γιος του ανέμου

Η ιταλική φίρμα προσθέτει στη συλλογή της ένα ακόμα σκληροπυρηνικό τετράτροχο με τα διακριτικά Super Veloce και ό,τι αυτά συνεπάγονται, εφαρμόζοντας τη γνωστή συνταγή στις επιφάνειες της Aventador Roadster.


Πιστή στην υπόσχεσή της η φίρμα της Sant’ Agata έκανε τα αποκαλυπτήρια της ανοιχτής εκδοχής της πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης της Aventador την οποία και παρουσίασε στο Pebble Beach της Καλιφόρνια.

Η Aventador SV Roadster θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες οι οποίες όπως ανακοίνωσε η Lamborghini θα διατεθούν με αρχική τιμή τα 357.000 -χωρίς ΦΠΑ. Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες προκειμένου να «εξαντληθούν» οι 600 μονάδες παραγωγής της αντίστοιχου κόστους, «κλειστής» Aventador SV Coupe.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές της Aventador SV Roadster, έχει περιορίσει το βάρος της κατά 50 κιλά, με το συνολικό αντίστοιχο μέγεθος να διαμορφώνεται σε 1.575 κιλά ενώ έχει αυξήσει την ισχύ της κατά 50 ίππους, αγγίζοντας τους 750 ίππους.

Ως αποτέλεσμα η αναλογία κιλών ανά ίππο του μοντέλου έχει αναδιαμορφωθεί σε 2,1 κιλά/ίππο, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 350 χλμ./ώρα.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται η πίσω γυάλινη ηλεκτρικά κινούμενη επιφάνεια η οποία δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό, αν το επιθυμεί, να έχει μια καλύτερη… ακουστική του soundtrack από το V12 κινητήρα.

Σε ό,τι αφορά την αφαιρούμενη οροφή αποτελείται από δύο τμήματα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, βάρους έξι κιλών το καθένα τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν στο πορτ μπαγκάζ.

auto.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024