Κυβέρνηση: Καθαρή λύση και για το χρέος
Στην επιδίωξη της κυβέρνησης για καθαρή λύση και για το θέμα του χρέους αναφέρεται σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. «Φτάσαμε σε μια οριστική συμφωνία με τριετή ορίζοντα. Επιδιώξαμε μια καθαρή λύση και την πετύχαμε. Καθαρή λύση επιδιώκουμε και για το χρέος» λέει χαρακτηριστικά.
Στην επιδίωξη της κυβέρνησης για καθαρή λύση και για το θέμα του χρέους αναφέρεται σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. «Φτάσαμε σε μια οριστική συμφωνία με τριετή ορίζοντα. Επιδιώξαμε μια καθαρή λύση και την πετύχαμε. Καθαρή λύση επιδιώκουμε και για το χρέος» λέει χαρακτηριστικά.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Γεροβασίλη δηλώνει στην εφημερίδα «Αυγή» ότι ήταν μια νίκη της κυβέρνησης να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα του χρέους και της αναγκαίας αναδιάρθρωσής του, και επισημαίνει ότι «έχουμε αποσπάσει τη δέσμευση ότι μετά την πρώτη αξιολόγηση θα αρχίσει η συζήτηση επί της ουσίας».
Εστιάζοντας στη συμφωνία, η κ. Γεροβασίλη εκφράζει την πεποίθηση ότι αποτελεί την αρχή μιας πορείας για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις οικονομικής ανάκαμψης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, αλλά και να μπει ένα τέλος στην οικονομική αβεβαιότητα και να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες.
Στην Ελλάδα και την Ευρώπη τίποτε δεν είναι το ίδιο μετά τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία, προσθέτει, τονίζοντας ότι η λιτότητα, ο αυταρχισμός, η αντίληψη της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας που επιβλήθηκαν ως ευρωπαϊκή στρατηγική δέχτηκαν ένα μεγάλο πλήγμα από την αντίσταση της ελληνικής κυβέρνησης.
Ως προς το θέμα των εκλογών, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και στέλνει μήνυμα «στις δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, που θα επιθυμούσαν» μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα μας βρουν συμμάχους».
Η πορεία ανάκαμψης της χώρας, υπογραμμίζει, περνάει μέσα από ισχυρές κυβερνήσεις που προκύπτουν από καθαρή λαϊκή εντολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αναταραχή στο Μεξικό – Παραίτηση κυβερνήτη για σχέσεις με καρτέλ
- Στελέχη των Big Tech «φεύγουν» και ιδρύουν startups
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442