Φίτζι: Ρουφιανιά και επιβράβευση στη μάχη κατά των σκουπιδιών
Στα όριά της έχει φτάσει η κυβέρνηση στα Φίτζι με την τάση των πολιτών να πετούν παντού σκουπίδια, με αποτέλεσμα να καταφύγει σε ανορθόδοξες πρακτικές για τους παραβάτες. Μεταξύ άλλων, «καλοθελητές» θα βγάζουν φωτογραφίες τους παραβάτες και θα εισπράττουν μέρος των προστίμων που θα πληρώνουν.
Στα όριά της έχει φτάσει η κυβέρνηση στα Φίτζι με την τάση των πολιτών να πετούν παντού σκουπίδια, με αποτέλεσμα να καταφύγει σε ανορθόδοξες πρακτικές για τους παραβάτες.
Σε πρώτη φάση, «καλοθελητές» θα βγάζουν φωτογραφίες ή θα τραβούν βίντεο τους παραβάτες και θα εισπράττουν μέρος των προστίμων που θα πληρώνουν.
Σε δεύτερη φάση, οι φωτογραφίες και τα βίντεο με τους παραβάτες θα δίνονται στη δημοσιότητα, ώστε να μαθαίνουν όλοι. Ονόματα και επίθετα.
«Είναι αδιανόητο να βλέπει κανείς σκουπίδια σε δρόμους που οδηγούν σε ορισμένες από τις πιο ωραίες διαδρομές προς τις ακτές μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Φρανκ Μπαϊνιμαράμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)







![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442