Άμεσα στη Βουλή η συμφωνία για ψήφιση την Πέμπτη
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τη νέα συμφωνία. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή, προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση και να ψηφιστεί την Πέμπτη.
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τη νέα συμφωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή, προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση και να ψηφιστεί την Πέμπτη.
Θα απαρτίζεται από δύο άρθρα, ένα για τη νέα δανειακή σύμβαση με προσάρτημα το μνημόνιο και ένα για τα προαπαιτούμενα.
Σημειώνεται ότι η Βουλή είναι κλειστή έως τις 16 Αυγούστου, αλλά η απόφαση για την επαναλειτουργία της ανήκει στη Διάσκεψη των Προέδρων, τα μέλη της οποίας βρίσκονται ήδη επί ποδός για το ενδεχόμενο να ζητηθεί η ενεργοποίησή τους από την πλευρά της κυβέρνησης.
Όπως αναφερόταν σε σχετικό ρεπορτάζ των Νέων της Δευτέρας, το μήνυμα είναι ότι η Διάσκεψη των Προέδρων, ακόμη και αν καταγραφεί εκ νέου ως μειοψηφούσα η Ζωή Κωνσταντοπουλου, θα ανοίξει εκτάκτως τη Βουλή, ώστε το σχέδιο νόμου για το τρίτο Μνημόνιο να περάσει από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και ακολούθως, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία για τις 5 Ιουνίου πήραν τα μη πολιτικά πρόσωπα – Αύριο δίνουν εξηγήσεις οι γαλάζιοι βουλευτές
- Global Sumud Flotilla: Σε πτήση για Κωνσταντινούπολη οι 19 Έλληνες που συμμετείχαν στο στολίσκο
- Θεσσαλονίκη: Μειώθηκε η ποινή του 44χρονου για τον θάνατο του 82χρονου θετού του πατέρα – Επέστρεψε στη φυλακή
- Νίκος Ανδρουλάκης: Μετωπική με την κυβέρνηση – «Σε θεσμική και παραγωγική παρακμή η χώρα»
- Πώς η φυγή των παραγωγών από το Χόλιγουντ χτυπά την τσέπη των εργαζομένων
- Επίθεση αρκούδας σε κτηνοτρόφο στην Κοζάνη: Την απώθησε με ένα ξύλο
