Στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ ξανά το γεωτρύπανο της ΕΝΙ
Στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ και του τεμαχίου «11» της Κυπριακής Δημοκρατίας επέστρεψε το γεωτρύπανο «SAIPEM 10000» και προετοιμάζεται για νέα γεώτρηση, αλλά εντός της αιγυπτιακής ΑΟΖ. Η ΕΝΙ έχει και τα δικαιώματα του κυπριακού τεμαχίου «11».
Στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ και του τεμαχίου «11» της Κυπριακής Δημοκρατίας επέστρεψε το γεωτρύπανο «SAIPEM 10000» και προετοιμάζεται για νέα γεώτρηση, αλλά εντός της αιγυπτιακής ΑΟΖ. Η ΕΝΙ έχει και τα δικαιώματα του κυπριακού τεμαχίου «11».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το «SAIPEM 10000» επέστρεψε από την πολύμηνη διαδικασία συντήρησης, μετά από τις δύο γεωτρήσεις για την ΕΝΙ εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Αφού πέρασε από το τεμάχιο «11» σταμάτησε την Κυριακή, 9 Αυγούστου, σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του σημείου της γεώτρησης στο «Αμαθούσα», σε σημείο πολύ κοντά στα όρια του «τεμαχίου 11» και νότια της υποθαλάσσιας οροσειράς του Ερατοσθένη.
Εκεί είναι το βόρειο όριο των τεμαχίων «8» και «9» της ΑΟΖ της Αιγύπτου που αποτελεί και το όριο μεταξύ των ΑΟΖ Κύπρου και Αιγύπτου.
Τα δικαιώματα έρευνας στο αιγυπτιακό «9» που συνορεύει με το «11» της Κύπρου ανήκουν 100% στην ΕΝΙ, όπως και το κυπριακό «11» που ανήκει στην κοινοπραξία ΕΝΙ-KOGAS. Τα δικαιώματα για το αιγυπτιακό «8» που επίσης εφάπτεται του κυπριακού «11» ανήκουν από κοινού σε ΕΝΙ και BP.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ηλεία: Δεκάδες θετικά τεστ φυματίωσης σε δομή φιλοξενίας εργατών γης
- Όλα είναι έτοιμα για τους τελικούς αγώνες στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Τύπου
- Αδιαθεσία ένιωσε στη Βουλή η Ειρήνη Αγαπηδάκη – Μεταφέρεται με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό
- Live από το «T-Center» για το Final Four: Η αντίστροφη μέτρηση για το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε
- Στο «T-Center» οι πρώτοι οπαδοί Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε (pics)
- Εκπλήξεις του Τούχελ στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Μουντιάλ (vid,pic)