Δεκάδες νεκροί σε επιθέσεις στην επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν σήμερα, Δευτέρα, σε τρεις επιθέσεις στην επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μία από τις επιθέσεις σε αγορά του Ιράκ, που στοίχισε τη ζωή σε 40 άτομα.
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν σήμερα, Δευτέρα, σε τρεις επιθέσεις στην επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ.
Δύο από αυτές πραγματοποιήθηκαν από βομβιστές-καμικάζι που οδηγούσαν οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες, αναφέρουν πηγές στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Η πρώτη επίθεση βομβιστή-καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους σε αγορά στη Χάιντερ. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 72.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι στόχος ήταν «αρνητές» -ένας όρος που οι σουνίτες ένοπλοι χρησιμοποιούν για να αναφερθούν σε σιίτες μουσουλμάνους.
Μια δεύτερη παρόμοια επίθεση σκότωσε τουλάχιστον επτά ανθρώπους στην Κανάαν και τραυμάτισε άλλους 25, ενώ μια ακόμη επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στην Ουάτμπα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Οι επιθέσεις έγιναν κοντά στην Μπακούμπα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ντιγιάλα.
Δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ραγδαίες αυξήσεις στην κατασκευή ακινήτων – Οι ακριβότερες περιοχές
- Global Sumud Flotilla: Το Παρίσι επιβάλλει απαγόρευση εισόδου στη γαλλική επικράτεια στον Μπεν-Γκβιρ
- Η Τεχεράνη δεν θα συμβιβαστεί στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, λέει ο κορυφαίος διαπραγματευτής του Ιράν
- Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρός 55χρονος εργάτης γης που επέστρεφε από τη δουλειά του – Παρασύρθηκε από φορτηγό
- Προετοιμάζονται οι ΗΠΑ για στρατιωτική επέμβαση στην Κούβα;
- Κοζέρ για τον τελικό της Euroleague: «Eπικίνδυνη η Ρεάλ Μαδρίτης όταν είναι αουτσάιντερ» (pic)

