Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πάλαιρο, σε ύφεση οι φωτιές σε Χαλκιδική, Ίσθμια
Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Σκλάβαινα Αιτωλοακαρνανίας και επεκτάθηκε προς την Πάλαιρο. Σε ύφεση οι φωτιές που ξέσπασαν στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και στην Κυρά Βρύση Ισθμίων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Σκλάβαινα Αιτωλοακαρνανίας και επεκτάθηκε προς την Πάλαιρο.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης «μπορεί τις απογευματινές ώρες η κατάσταση να ήταν καλύτερη, ανησυχούμε όμως για το βράδυ, διότι δεν θα επιχειρούν τα εναέρια μέσα».
Όσον αφορά τις ζημιές, ο δήμαρχος τόνισε ότι από τις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν, έχει καεί μεγάλος αριθμός ελαιόδεντρων, όπως και ποιμνιοστάσια.
Όπως πρόσθεσε, αρκετοί κτηνοτρόφοι πρόλαβαν και απομάκρυναν τα κοπάδια τους, αλλά δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για το αν έχουν καεί ζώα.
Επίσης, ο Γιώργος Αποστολάκης είπε πως έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αγροικίες.
Στην Πάλαιρο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και υδροφόρες του δήμου.
Στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Στην περιοχή παρέμεναν μέχρι το απόγευμα 19 πυροσβέστες με εννέα υδροφόρα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, αποτελούμενο από 25 άνδρες.
Μέχρι το μεσημέρι πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη Canadair, ενώ από εδάφους επιχειρούσαν 29 άνδρες με 14 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα. Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν κατοικίες ή τουριστικές υποδομές.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής έκαψε 15 στρέμματα πευκοδάσος.
Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου, στην περιοχή Κυρά Βρύση των Ισθμίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία σε ρέμα της περιοχής και λόγω των ανέμων επεκτάθηκε σε οικόπεδο, που γειτνιάζει με πολλά σπίτια.
Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση με 16 οχήματα και περισσότερους από 30 πυροσβέστες. Παράλληλα, και οι κάτοικοι της περιοχής με λάστιχα από τα σπίτια τους, προσπάθησαν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, αφού έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν τις αυλές τους.
Τελικά, περίπου στις 19:30 οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. Όμως, εξακολουθούν να παραμένουν στην Κυρά Βρύση πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442