MotoGP – Indianapolis 2015: Pole position για τον M. Marquez στο 1-2 της Honda
Στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν και οι δύο αναβάτες της Honda, με τον M. Marquez να προσθέτει μία ακόμα pole position στο ενεργητικό του, δίνοντας συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα.
Η εργοστασιακή ομάδα της Honda ήταν εκείνη που πρωταγωνίστησε στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Indianapolis, με τους Μ. Marquez και D. Pedrosa να σημειώνουν τους δύο καλύτερους χρόνους της διαδικασίας, εξασφαλίζοντας μια θέση στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.
Για τον M. Marquez όλα τελείωσαν στην πρώτη κιόλας προσπάθειά του, καθώς όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δεν υπήρξε αναβάτης που θα μπορούσε να «κλέψει» την pole position από τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.
Ακόμα και ομόσταυλός του, D. Pedrosa, δεν κατάφερε να πλησιάσει στον χρόνο του M. Marquez τόσο ώστε να αποτελέσει ουσιαστική απειλή.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η τρίτη θέση του J. Lorenzo, η οποία μάλιστα ήρθε λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των κατατακτήριων δοκιμών, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διάκρισης της Yamaha.
Μία ακόμα δύσκολη ημέρα στην πίστα της Indianapolis είχε ο πρωτοπόρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, V. Rossi, ο οποίος κατετάγη στην όγδοη θέση και θα επιχειρήσει στον αυριανό αγώνα να περιορίσει όσο αυτό είναι δυνατό τις απώλειες.
Εξαιρετική απόδοση «έπιασε», αντιθέτως, ο C. Crutchlow που έχασε την τελευταία στιγμή την τρίτη θέση από τον J. Lorenzo μένοντας τέταρτος. Δίπλα του θα εκκινήσουν ο D. Petrucci με Ducati και ο B. Smith με Yamaha.
Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών GP Indianapolis 2015
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής