Κουρουμπλής: Απλή άποψη οι δηλώσεις για υποχρεωτικές εξετάσεις
Να μετριάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναφορικά με τις εξετάσεις πρόληψης τεσσάρων μορφών καρκίνου επιχείρησε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποστηρίζοντας πως η ιδέα για μειωμένη κάλυψη νοσηλίων για όσους δεν έχουν υποβληθεί σε προληπτικούς έλεγχους ήταν απλώς μια «άποψη» ανάμεσα σε πολλές.
Να μετριάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναφορικά με τις εξετάσεις πρόληψης τεσσάρων μορφών καρκίνου επιχείρησε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως η ιδέα για μειωμένη κάλυψη νοσηλίων για όσους δεν έχουν υποβληθεί σε προληπτικούς έλεγχους ήταν απλώς μια «άποψη» ανάμεσα σε πολλές, ώστε να αρχίσει ο δημόσιος διάλογος για τα μέτρα αντικαρκινικής πρόληψης που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα.
Είπε, επίσης, ότι ποτέ δεν υπήρξε επίσημη πρόταση για τιμωρητική αντιμετώπιση καρκινοπαθών που δεν έχουν κάνει προληπτικές εξετάσεις.
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θεωρεί «κέρδος» το γεγονός ότι -έστω κατ’ αυτόν τον τρόπο- «άνοιξε αυτή η συζήτηση στην κοινωνία» και κατήγγειλε πως ορισμένοι επικριτές του αποπειράθηκαν να «ενοχοποιήσουν» την άποψή του.
Να σημειωθεί ότι την αντίθεσή της με το να καθιερωθούν ως υποχρεωτικές οι εξετάσεις για την πρόληψη μορφών του καρκίνου είχε εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες και η κυβερνητική εκπρόσωπος, ιατρός στο επάγγελμα, Όλγα Γεροβασίλη.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).