Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Fiesta RS 2016: Πανίσχυρο είδος

Ford Fiesta RS 2016: Πανίσχυρο είδος

Τα διακριτικά RS και ισχύ που θα ξεπερνά κατά πολύ τους 200 ίππους πρόκειται να αποκτήσει το Ford Fiesta ακολουθώντας το παράδειγμα του πολυαναμενόμενου Focus RS.

Το παράδειγμα του μικρομεσαίων διαστάσεων Ford Focus πρόκειται να ακολουθήσει πολύ σύντομα το Fiesta, αποκτώντας όχι μόνο τα διακριτικά RS αλλά και έναν πανίσχυρο κινητήρα που θα του επιτρέψει να ανακτήσει την κορυφή της κατηγορίας του.

Επί της ουσίας, το Fiesta RS πρόκειται να αποτελέσει την απάντηση της Ford στα Audi S1 και VW Polo R, ακόμα και αν το δημοφιλέστερο supermini της ευρωπαϊκής ηπείρου δεν ενδώσει σε ένα περισσότερο ή λιγότερο σύνθετο σύστημα τετρακίνησης.

Συνυπολογίζοντας, πάντως, ότι στη μέχρι τώρα πορεία του το Fiesta δεν έχει εξοπλιστεί με κάποιο σύστημα τετρακίνησης, οι πιθανότητες να το κάνει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ελάχιστες.

Άλλωστε η Ford έχει αποδείξει ότι έχει τον τρόπο να διαχειριστεί… εξωπραγματικά νούμερα ισχύος ακόμα και όταν αυτά «βαραίνουν» με την παρουσία τους τον έναν από τους δύο άξονες.

Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, το «μικρό» Fiesta θα πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία δικαίως λείπουν από την ισχυρότερη, μέχρι σήμερα, εκδοχή του.

Πέρα από την αναβάθμιση των προδιαγραφών της ανάρτησης και του συστήματος πέδησης, το Fiesta RS πρόκειται να διαθέτει μεγαλύτερα μετατρόχια και ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και χρήση συνθετικών υλικών με σκοπό τον περαιτέρω περιορισμό του βάρους.

Αν και κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή την ισχύ του Fiesta RS, θεωρείται μάλλον σίγουρο πως ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης των 1,6 λίτρων θα διατηρήσει τη θέση του, αφού δεχθεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να ξεπεράσει κατά πολύ τους 200 ίππους. Αντιστοίχως, τη θέση του πρόκειται να διατηρήσει και το μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων που εφοδιάζει την έκδοση ST.

Το ισχυρότερο Fiesta παραγωγής και το πρώτο που θα φέρει τα διακριτικά RS αναμένεται να λανσαριστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2016, εμπλουτίζοντας την γκάμα με τις προτάσεις υψηλών επιδόσεων που διαθέτει σήμερα η Ford.

AUTOMEDIA

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024