Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντοπούλου: Εκβιασμός η συμφωνία, δεν θα εξεταστεί ως μνημόνιο

Κωνσταντοπούλου: Εκβιασμός η συμφωνία, δεν θα εξεταστεί ως μνημόνιο

Τρίωρη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αντικείμενο τον απολογισμό του έως τώρα έργου και τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος στην προεδρία της Βουλής. Ερωτηθείσα εάν η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια ασχοληθεί και με το θέμα της παρούσας συμφωνίας, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι προϊόν εκβιασμού.

Τρίωρη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αντικείμενο τον απολογισμό του έως τώρα έργου και τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος στην προεδρία της Βουλής.

Μεταξύ άλλων, παρουσίασε τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ευχαριστώντας τα μέλη της, αλλά και όσους προσήλθαν και κατέθεσαν σε αυτήν, όπως τους κ.κ. Ρουμελιώτη και Ρωμανιά.

Ακόμη, επιτέθηκε στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Επιτροπής για το Χρέος.

Επέμεινε ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές, επονείδιστο και είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει, ενώ υποστήριξε ότι το πόρισμα της Επιτροπής αποκαλύπτει και το βαθμό ευθύνης της διαπλοκής στη δημιουργία του.

Ερωτηθείσα εάν η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια ασχοληθεί και με το θέμα της παρούσας συμφωνίας, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι εκβιασμός.

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρη. Η σύναψη σύμβασης στο πλαίσιο του εκβιασμού, εκβιασμού ο οποίος είναι αντιδημοκρατικός, αντιθεσμικός, αντικοινοβουλευτικός, αντισυνταγματικός δεν συνιστά συμφωνία. Συμφωνία είναι μια λύση στην οποία καταλήγουν οι πλευρές όταν ενεργούν με αυτό που ονομάζουμε ελευθερία της βουλήσεως. Όταν εκλείπει η ελευθερία της βουλήσεως, αυτό δεν θεωρώ ότι είναι συμφωνία και άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει στο ίδιο τσουβάλι και στο ίδιο καλάθι με εκείνους που ασμένως συνομολόγησαν σε βάρος της χώρας και του λαού συγκεκριμένα μέτρα απεχθέστατα παράνομα, αντισυνταγματικά» δήλωσε.

Απαντώντας στο εάν η κυβέρνηση έχει δείξει την δέουσα προσοχή στην Επιτροπή αυτή είπε πως ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το έργο της, σημείωσε όμως ότι «το πόρισμα δεν έχει τύχει της δέουσας αξιοποίησης» και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το πόρισμα και δική μου να πιέσω για να αξιοποιηθεί».

Στρέφοντας μάλιστα τα πυρά της κατά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του για την Επιτροπή «ατυχείς και μη προσήκουσες».

Ακόμη, η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε υπονοούμενα για ανώνυμο «bullying» εντός της Βουλής εις βάρος της ίδιας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως εξ αρχής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αντιδρούσαν στην εκλογή της αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά της και εξέφρασε την έκπληξή της που το Ποτάμι -όπως είπε- ανέλαβε την «υπεράσπιση» των κ.κ. Μάρδα και Πανούση που συχνά την επικρίνουν.

Η ίδια αναφέρθηκε και στις σχέσεις της με τον πρωθυπουργό είπε πως οι δυο τους συνδέονται με σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και εκτίμησης.

Πρόσθεσε πως την κυβέρνηση δεν τη ρίχνουν εκείνοι που την υποστηρίζουν να προχωρήσει με το πρόγραμμά της, ενώ αναφερόμενη στο θέμα της Αριστερής Πλατφόρμας είπε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχουν ταμπελάκια» και υπογράμμισε πως δεν έχει μάθει να ξεχωρίζει τους συναδέλφους της ανάλογα με το σε ποια τάση ανήκουν.

Η ίδια είπε πως κατά τη διάρκεια του εξαμήνου η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ασχολήθηκε με δύο όπως τόνισε «ενεργά σκάνδαλα» που είναι αυτά της Siemens και της λίστας Λαγκάρντ.

Η ίδια αναφερόμενη σε θέματα κοινοβουλευτικής διπλωματίας αναφέρθηκε εκ νέου σε εκβιασμό της τρόικας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ μιλώντας για ειδικές συνεδριάσεις στις οποίες μίλησαν εκπρόσωποι κινημάτων και μεταδόθηκαν από το κανάλι της Βουλής, είπε πως αυτός είναι και ο λόγος που ενοχλεί η λειτουργία του σταθμού.

Η πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε και στον εορτασμό της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που η ίδια οργάνωσε και δεν παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί λέγοντας ότι η επέτειος αυτή «δεν είναι επέτειος δημοσίων σχέσεων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024