
Bloomberg: Περισσότερες από 1 εκατ. χρεωστικές κάρτες εκδόθηκαν μετά τα capital controls
Το 1 εκατομμύριο προσεγγίζουν οι χρεωστικές κάρτες (debit cards) που εκδόθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες στο διάστημα μετά τις 28 Ιουνίου και την επιβολή των capital controls σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.
Το 1 εκατομμύριο προσεγγίζουν οι χρεωστικές κάρτες (debit cards) που εκδόθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες στο διάστημα μετά τις 28 Ιουνίου και την επιβολή των capital controls σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.
Βάσει των στοιχείων του πρακτορείου η Alpha Bank εξέδωσε περίπου 220.000 χρεωστικές κάρτες τον Ιούλιο, περισσότερες από όσες είχε εκδώσει συνολικά το 2014! Η Εθνική Τράπεζα εξέδωσε τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες περισσότερες από 400.000 χρεωστικές κάρτες.
Σύμφωνα με την Visa Europe, ο αριθμός των ενεργών χρεωστικών καρτών Visa στην Ελλάδα υπερδιπλασιάστηκε τον Ιούλιο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, με την εταιρεία να καταγράφει μια αύξηση κατά 135% των συναλλαγών με κάρτες τις δυο εβδομάδες που ακολούθησαν την επιβολή των capital controls.
Σύμφωνα με τον Θόδωρο Καλαντώνη, επικεφαλής του retail banking της Eurobank οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα στην Ελλάδα αντιπροσώπευαν το 2014 το 6% του συνόλου των πληρωμών, ένα από τα πιο χαμηλά ποσοστά στην Ευρώπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Στο νοσοκομείο δύο ανήλικα αγόρια λόγω κατανάλωσης αλκοόλ – Δύο συλλήψεις
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Ξενοφών Ζηκίδης
- Ντεμπούτο για τον Μόρις στον Ολυμπιακό: Η 12άδα με τον Κολοσσό
- Φοινικούντα: «Ο γιος μου είναι αθώος» – Τι λέει ο πατέρας του 22χρονου που συνελήφθη
- Τσουκαλάς: Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί σε δύο Ελλάδες – Οι λίγοι καλοπερνούν, οι πολλοί αγκομαχούν
- Τα δεδομένα για Μανδά: «Η Γιουβέντους εξετάζει σοβαρά την απόκτησή του»
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ο κυνισμός και η αλαζονεία του δεν πείθει κανέναν πια, ούτε τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ
- Λέξεις της χρονιάς 2025: τι αποκαλύπτουν για τις εμμονές της ψηφιακής εποχής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 21.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)



![Δημόσιο Χρέος: Γιατί «κατεβάζει» την παραγωγικότητα στην Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/debt-300x300.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442