Τις εκτός δρόμου δυνατότητές του επιδεικνύει η υπό εξέλιξη Bentley Bentayga, η οποία και θα αποτελέσει το πρώτο SUV στην ιστορία της βρετανικής φίρμας.

Mε ελαφρύ καμουφλάζ, το οποίο αφήνει σε κοινή θέα αρκετές από τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες του επιβλητικού σε διαστάσεις αμαξώματος, η Bentayga βρέθηκε επί ισπανικού εδάφους, δοκιμάζοντας τις εκτός δρόμου δυνατότητές της.

Σύμφωνα με την βρετανική φίρμα, το πολυτελές SUV έφτασε σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, γεγονός που επιβεβαιώνει άλλωστε το ολιγόλεπτο video που η Bentley έδωσε στο φως της δημοσιότητας.

Αν και δεν γίνεται λόγος για τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν για δύο εκδόσεις, με την πρώτη να εφοδιάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων και τη δεύτερη με ένα επίσης νέο W12 κινητήρα 6,0 λίτρων, ο οποίος θα ξεπερνά σε απόδοση τους 600 ίππους.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία ενός προηγμένου τεχνολογικά συστήματος τετρακίνησης, όπως άλλωστε και η εξέλιξη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης που θα πλαισιώσει σε δεύτερο χρόνο την γκάμα του αυτοκινήτου.

auto.in.gr