Ο τουρκικός στρατός απέρριψε την Κυριακή τις φήμες ότι σκότωσε κούρδους αμάχους σε αεροπορική επιδρομή στο βόρειο Ιράκ. Σύμφωνα με τον στρατό, στόχος ήταν καταφύγιο ένοπλων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Οι στόχοι στο βόρειο Ιράκ και εντός της Τουρκίας έχουν ταυτοποιηθεί από εξειδικευμένο προσωπικό, στη βάση των επιβεβαιωμένων οπτικών δεδομένων και ως αποτέλεσμα προσεκτικής και λεπτομερούς μελέτης» αναφέρει ο τουρκικός στρατός.

Προσθέτει ότι έρευνα σχετικά με το χωριό που επλήγη δεν έδειξε ότι υπήρχαν κατοικίες στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι βομβαρδισμοί.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το Σάββατο το χωριό Ζαργκαλα, στις παρυφές της οροσειράς Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκονται βάσεις του PKK. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκας, ενώ άλλοι 15 τραυματίστηκαν.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι στόχοι που επιλέχθηκαν βρίσκονται σε περιοχές που δεν διαμένουν άμαχοι και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ