Οι Κινέζοι υπόσχονται… χιόνι για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου
Μέσα σε κλίμα έντονης αποδοκιμασίας την Παρασκευή η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως το Πεκίνο θα διοργανώσει του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 έναντι της πόλης Αλμάτι του Καζακστάν. Ένας από τους λόγους όπου η απόφαση αυτή ξεσήκωσε αντιδράσεις είναι η έλλειψη χιονιού στο Πεκίνο. Αυτό δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους διοργανωτές, οι οποίοι όπως αναφέρει η βρετανική «Guardian» οι Κινέζοι υπόσχονται... χιόνι!
Μέσα σε κλίμα έντονης αποδοκιμασίας την Παρασκευή η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως το Πεκίνο θα διοργανώσει του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 έναντι της πόλης Αλμάτι του Καζακστάν.
Ένας από τους λόγους όπου η απόφαση αυτή ξεσήκωσε αντιδράσεις είναι η έλλειψη χιονιού στο Πεκίνο.
Αυτό δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους διοργανωτές, οι οποίοι όπως αναφέρει η βρετανική «Guardian» οι Κινέζοι υπόσχονται… χιόνι!
Συγκεκριμένα όπως έλεγε πριν επιλεχθεί το Πεκίνο ως διοργανωτής η πρόεδρος της κινεζικής Ολυμπιακής επιτροπής, Λιου Πεγκ: «Τα χιονοδρομικά κέντρα λειτουργούν στην ”Zhangjiakou” για δεκαετίες. Το Πεκίνο 2022 θα βασιστεί στις υπάρχουσες δυνατότητες παραγωγής τεχνητού χιονιού για να συμπληρώσει το φυσικό χιόνι».
Ενώ και ο Γιένγκ Ξολόνγκ μιλώντας για την απόφαση δήλωσε: «Τα χιόνι δεν είναι το πρόβλημα. Έχουμε δεξαμενή παροχής νερού για να φτιάξουμε χιόνι. Πέρσι είχαμε παραπάνω από 150 μέρες χιονιού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί έμεινε εκτός ο Βεζένκοφ από το παιχνίδι με τον Κολοσσό
- Φάμελλος: Λαβύρινθος σκανδάλων που ξεκινούν και τελειώνουν στο Μαξίμου – Κρυπτόμενος και πολλαπλά εκβιαζόμενος πρωθυπουργός
- Άρπαξε ιστορικό λείψανο 800 ετών μέσα από εκκλησία – Έτρεχε στους δρόμους με το κρανίο της Αγίας
- ΙΝΑΤ: Για ποιον είναι χρήσιμη η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; – Το Ινστιτούτο Τσίπρα απαντά
- Μπετονιέρα προσέκρουσε σε κολώνα στο Παλαιό Φάληρο – Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Αμφιθέας
- Ο Σέρχιο Ράμος πήρε αντί 450 εκατ. ευρώ τη Σεβίλλη

