Τον Οκτώβριο η Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας
Τη συστράτευση παλαιών και νέων μελών καθώς και την ανασυγκρότηση της ΝΔ αποφάσισε την Πέμπτη το διαγραμματειακό συντονιστικό όργανο του κόμματος, υπό την προεδρία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκου, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις. Αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Αθήνα.
Συνεδρίασε την Πέμπτη το διαγραμματειακό συντονιστικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις, όπου συμφωνήθηκε ότι η ΝΔ θα βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι αναγκαίες προετοιμασίες προκειμένου να μπουν σε εφαρμογή, με το καλύτερο τρόπο, οι εξής αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη:
- Να ξεκινήσουν, από την 1η Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές παλαιών και νέων μελών στη Νέα Δημοκρατία.
- Να πραγματοποιηθεί, στις 4 Οκτωβρίου, επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, Προσυνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη με θέμα την ανασυγκρότηση της παράταξης με βάση τις ιδεολογικές μας αρχές.
- Να πραγματοποιηθεί, στις 17 Οκτωβρίου, Εθνική Συνδιάσκεψη στην Αθήνα.
- Να αρχίσει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η προετοιμασία για τη συγκρότηση νέας ολοκληρωμένης πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη χώρα, η κατάρτιση Ελληνικού Σχεδίου με στόχο την ανάταξη της Οικονομίας και της Κοινωνίας.
- Να ανασυσταθεί η γραμματεία απόδημου ελληνισμού με επικεφαλής τον καθηγητή και πρώην υπουργό κ. Τάκη Σκανδαλάκη, προκειμένου να χαραχθεί εθνική στρατηγική στο θέμα του Απόδημου Ελληνισμού.
Κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι η απόφαση ανασύστασης της γραμματείας απόδημου ελληνισμού αποτελεί ένδειξη σεβασμού στην Ομογένεια και αναγνώριση της προσφοράς της στο Έθνος, ενώ υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι η ΝΔ απευθύνεται στο κοινωνικό και μεταρρυθμιστικό κέντρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Barclays: Τα «στοιχήματα» γίνονται ο νέος γκουρού των αγορών
- Η Anthropic συμφώνησε να καταβάλλει στη SpaceX 1,25 δισ. δολάρια μηνιαίως για υπολογιστική ισχύ
- Τριάντα αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν
- Εκλογές Περού: Η υποψήφια της ακροδεξιάς Φουτζιμόρι έχει προβάδισμα 4% ενόψει β΄ γύρου
