Mε την πρεμιέρα της να πλησιάζει καθώς η Mercedes-Benz έχει προγραμματίσει την παρουσίασή της στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο, η C-Class Coupe δίνει το πιο αποκαλυπτικό δείγμα γραφής της, μέχρι στιγμής καθώς συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης.

Μια προσεκτική παρατήρηση στις αναλογίες του γερμανικού coupe, αποκαλύπτει ότι η Mercedes-Benz τηρεί την υπόσχεσή της για σαφώς περισσότερο δυναμισμό ο οποίος εκτός από την coupe σιλουέτα μεταφράζεται σε μεγαλύτερα πίσω μετατρόχια αλλά και σε μικρότερη απόσταση από το έδαφος.

Στα νέα σχεδιαστικά στοιχεία σε σχέση με το sedan συγκαταλέγεται επίσης η νέα θέση των εξωτερικών καθρεφτών στις πόρτες, η νέα θέση της πινακίδας κυκλοφορίας στον προφυλακτήρα και τα πίσω φωτιστικά σώματα που παραπέμπουν σε αυτά της S-Class Coupe.

Οι κινητήρες και τα συστήματα μετάδοσης αναμένεται να είναι κοινά με τις μέχρι σήμερα γνωστές υπόλοιπες εκδόσεις της C-Class, ενώ ήδη η γερμανική φίρμα έχει δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα δείγμα της Mercedes-AMG C 63 Coupe με τον V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων απόδοσης έως και 510 ίππων και την υπογραφή του Affalterbach και η οποία θα αποκαλυφθεί online στις 19 Αυγούστου.

Σε δεύτερο χρόνο η γκάμα της C-Class θα αποκτήσει και μια cabrio εκδοχή βασισμένη στην coupe.

AUTOMEDIA