Συνομιλίες θα ξεκινήσουν ΕΕ – Ιράν
Το Ιράν και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες για διάφορα θέματα, δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.
Το Ιράν και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες για διάφορα θέματα, δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν σε υψηλό επίπεδο ανάμεσα στο Ιράν και την ΕΕ αναφορικά με διάφορα θέματα, στα οποία περιλαμβάνονται η ενεργειακή συνεργασία … τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και περιφερειακά ζητήματα» δήλωσε ο Ζαρίφ.
Η Μογκερίνι δήλωσε πως η εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε ανάμεσα στο Ιράν και έξι μεγάλες δυνάμεις στις 14 Ιουλίου στη Βιέννη «εξαρτάται από την πολιτική βούληση όλων των εμπλεκομένων μερών».
«Η εφαρμογή της συμφωνίας θα ανοίξει τον δρόμο για ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στο Ιράν και τη Δύση» σημείωσε η Μογκερίνι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αυτές οι ομάδες θα καταφέρνουν να προκριθούν στο Final Four της Αθήνας σύμφωνα με τον Βεζένκοφ (vid)
- Γιατί οι αεροπορικές δεν πρόκειται να μειώσουν τα αυξημένα ναύλα
- Άγιος Δημήτριος: Η στιγμή που ο 20χρονος φτάνει στο πάρκο Ασυρμάτου πριν τη δολοφονία του 27χρονου
- Το μανιφέστο του δράστη της επίθεσης στο δείπνο των Ανταποκριτών – Τι έγραψε για τον Τραμπ
- Super League 2: Στην πρώτη θέση στα πλέι άουτ του Α’ ομίλου ο ΠΑΟΚ Β – Η τελική βαθμολογία
- Η Ίσα Ρέι αποκαλύπτει την πολύτιμη συμβουλή που της έδωσε η Μάγια Άγγέλου



