Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Sentix: Μόλις 1 στους 4 επενδυτές προβλέπει διάλυση της ευρωζώνης

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών έχουν υποχωρήσει οι εκτιμήσεις των επενδυτών για διάλυση της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής εταιρείας ερευνών Sentix. Ο δείκτης προσδοκιών για τη διάλυση του ευρώ, Sentix Euro Break-up Index (EBI) κατέδειξε ότι τον Ιούλιο το 26,5% των ερωτηθέντων εκτιμούσε διάλυση της ζώνης του ευρώ μέσα τους επόμενους 12 μήνες, από 48,4% που ήταν τον Ιούνιο.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών έχουν υποχωρήσει οι εκτιμήσεις των επενδυτών για διάλυση της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής εταιρείας ερευνών Sentix.

Ο δείκτης προσδοκιών για τη διάλυση του ευρώ, Sentix Euro Break-up Index (EBI) κατέδειξε ότι τον Ιούλιο το 26,5% των ερωτηθέντων εκτιμούσε διάλυση της ζώνης του ευρώ μέσα τους επόμενους 12 μήνες, από 48,4% που ήταν τον Ιούνιο.

Οι εκτιμήσεις των επενδυτών ότι η ευρωζώνη θα διαλυθεί μειώθηκαν λόγω της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η Ελλάδα με τους πιστωτές στις 12 Ιουλίου και της επακόλουθης έναρξης διαπραγματεύσεων για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της χώρας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.017 μεμονωμένους και θεσμικούς επενδυτές στο διάστημα 23-25 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο δείκτης προσδοκιών για τη διάλυση του ευρώ ήταν στο 24,3%, ενώ τον Φεβρουάριο είχε αυξηθεί ήδη στο 38%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024