Sentix: Μόλις 1 στους 4 επενδυτές προβλέπει διάλυση της ευρωζώνης
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών έχουν υποχωρήσει οι εκτιμήσεις των επενδυτών για διάλυση της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής εταιρείας ερευνών Sentix. Ο δείκτης προσδοκιών για τη διάλυση του ευρώ, Sentix Euro Break-up Index (EBI) κατέδειξε ότι τον Ιούλιο το 26,5% των ερωτηθέντων εκτιμούσε διάλυση της ζώνης του ευρώ μέσα τους επόμενους 12 μήνες, από 48,4% που ήταν τον Ιούνιο.
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών έχουν υποχωρήσει οι εκτιμήσεις των επενδυτών για διάλυση της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής εταιρείας ερευνών Sentix.
Ο δείκτης προσδοκιών για τη διάλυση του ευρώ, Sentix Euro Break-up Index (EBI) κατέδειξε ότι τον Ιούλιο το 26,5% των ερωτηθέντων εκτιμούσε διάλυση της ζώνης του ευρώ μέσα τους επόμενους 12 μήνες, από 48,4% που ήταν τον Ιούνιο.
Οι εκτιμήσεις των επενδυτών ότι η ευρωζώνη θα διαλυθεί μειώθηκαν λόγω της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η Ελλάδα με τους πιστωτές στις 12 Ιουλίου και της επακόλουθης έναρξης διαπραγματεύσεων για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της χώρας.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.017 μεμονωμένους και θεσμικούς επενδυτές στο διάστημα 23-25 Ιουλίου.
Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο δείκτης προσδοκιών για τη διάλυση του ευρώ ήταν στο 24,3%, ενώ τον Φεβρουάριο είχε αυξηθεί ήδη στο 38%.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών