Σε μερικά άρση των περιορισμών στη χρήση των καρτών εξ αποστάσεως σε επιχειρήσεις με έδρα εκτός Ελλάδος θα προχωρήσουν μέσα στις επόμενες ώρες οι τράπεζες.

Μετά από ενέργειες της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών σε e-shops του εξωτερικού με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες.

Η δυνατότητα για αγορές μέχρι τώρα δινόταν μόνο με τη χρήση του «πλαστικού» στα τερματικά αποδοχής καρτών (POS) στο εξωτερικό, παρουσία δηλαδή του πελάτη.

Πλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα να χρεωθεί η κάρτα μέσω ίντερνετ ή τηλεφωνικά, αρκεί να υπάρχει το διαθέσιμο όριο της τράπεζας που την εκδώσει.

Το ημερήσιο όριο για συναλλαγές εξωτερικού για κάθε συστημικό όμιλο (ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank) έχει οριστεί στις 300.000 ευρώ και για την Attica Bank στις 90.000 ευρώ.

Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για πολύ μικρά ποσά που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπήρχαν πριν από τα capital controls.

Σημειώνεται πως η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δεν έχει ακόμη ενημερώσει τις τράπεζες για τις σχετικές αλλαγές με αποτέλεσμα οι διαδικτυακές αγορές να μην γίνονται ακόμη και σήμερα κανονικά.

Παράλληλα, υπηρεσίες όπως το PayPal παραμένουν μέχρι σήμερα κλειδωμένες για του Έλληνες χρήστες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο