Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία όσων με δυσφημούν

Βαρουφάκης: Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία όσων με δυσφημούν

Με δύο αναρτήσεις του στο Twitter απάντησε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για το σχέδιο Β' που φέρεται να είχε εκπονήσει για τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, σε περίπτωση που έκλειναν οι τράπεζες.

Με δύο αναρτήσεις του στο Twitter απάντησε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για το σχέδιο Β’ που φέρεται να είχε εκπονήσει για τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, σε περίπτωση που έκλειναν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το σχέδιο προέβλεπε μεταξύ άλλων υποκλοπή των Αριθμών Φορολογικού Μητρώου και ηλεκτρονική εισβολή (χάκινγκ) στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Επιχειρώντας να διαψεύσει το δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στο Twitter (στα αγγλικά): «Ώστε, προσπάθησα να υποκλέψω τα ΑΦΜ Ελλήνων πολιτών; Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία εκείνων που με δυσφημούν».

Εντούτοις, σε άλλη ανάρτησή του -παραπέμποντας στις δηλώσεις που είχε κάνει κατά την παράδοση του υπουργείου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο- σημειώνει ότι είχε αναφερθεί επισήμως στην ενσωμάτωση συστήματος πληρωμών στο Taxisnet.





Μάρδας: Δεν συζητήθηκε ποτέ τέτοιο σχέδιο

Στην κυβέρνηση και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν υπήρχε καμία γνώση των όσων φέρεται να σχεδίαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε κατηγορηματικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

«Τέτοια γνώση στο ΓΛΚ δεν υπήρχε, ενώ σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής δεν συζητήθηκε ποτέ ένα τέτοιο σχέδιο. Η κυβερνητική πολιτική συζητείται αρχικά στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, υπάρχει και το υπουργικό συμβούλιο και ένα σωρό άλλα όργανα με τη βοήθεια των οποίων αναπτύσσονται οι πολιτικές της χώρας. Αυτά τα θέματα στο ΚΥΣΟΙΠ στο οποίο συμμετέχουμε δεν συζητήθηκαν ουδέποτε» δήλωσε ο κ. Μάρδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρκέστηκε να σημειώσει επί του περιεχομένου του φερόμενου σχεδίου Β’ ότι «αυτή η ιστορία ακούγεται πάρα πολύ ωραία… για ένα μυθιστόρημα». και παράλληλα δήλωσε πως εάν τίθενται θέματα νομιμότητας από αυτή την υπόθεση, «τότε θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία».

Ερωτηθείς γιατί δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη κυβερνητική απάντηση επί των αποκαλύψεων, ο κ. Μάρδας είπε πως «ο πρωθυπουργός έχει ήδη απαντήσει με τον α’ ή β’ τρόπο σε όλα αυτά τα σενάρια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024