Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα άκρα η ρήξη Τσίπρα - Αριστερής Πλατφόρμας

Στα άκρα η ρήξη Τσίπρα – Αριστερής Πλατφόρμας

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην ομάδα Τσίπρα και την Αριστερή πλατφόρμα ανεβαίνουν. Έπειτα από την επίθεση μέσω διαρροών που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Τρίτης, πετώντας ουσιαστικά το γάντι στους διαφωνούντες και διατυπώνοντας προειδοποιήσεις εν όψει της ψηφοφορίας της Τετάρτης στη Βουλή, οι απαντήσεις της άλλης πλευράς ήλθαν μέσα από αναρτήσεις στην ιστοσελίδα iskra.gr, το επίσημο βήμα της Αριστερής Πλατφόρμας.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην ομάδα Τσίπρα και την Αριστερή πλατφόρμα ανεβαίνουν. Έπειτα από την επίθεση μέσω διαρροών που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Τρίτης, πετώντας ουσιαστικά το γάντι στους διαφωνούντες και διατυπώνοντας προειδοποιήσεις εν όψει της ψηφοφορίας της Τετάρτης στη Βουλή, οι απαντήσεις της άλλης πλευράς ήλθαν μέσα από αναρτήσεις στην ιστοσελίδα iskra.gr, το επίσημο βήμα της Αριστερής Πλατφόρμας.

Απαντώντας ουσιαστικά στην πρόκληση που απηύθυνε ο κ.Τσίπρας, ότι «αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια ‘iou’ αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής», στο iskra γράφτηκε:

«Σε κάθε περίπτωση, (όμως), εγείρεται ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι στις 12 Ιουλίου, ύστερα από πεντέμιση μήνες διαπραγμάτευσης, δεν είχε το παραμικρό εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στην απόλυτη άρνηση των δανειστών. Ακόμη κι αν δεχόμασταν ότι δεν του προσέφερε τέτοιο σχέδιο η Αριστερή Πλατφόρμα -πράγμα που δεν ισχύει- σε τι θα ελάφρυνε κάτι τέτοιο τις δικές του ευθύνες και τις ευθύνες της διαπραγματευτικής ομάδας που ο ίδιος σχημάτισε;

» Γιατί δεν προχώρησε από την πρώτη στιγμή σε εθνικοποίηση των τραπεζών, αναστολή πληρωμών ενόψει της διαπραγμάτευσης, αλλά επέμενε να πληρώνει κανονικά τους δανειστές, αφαιμάζοντας τα δημόσια ταμεία, χωρίς να παίρνει ούτε ένα ευρώ δανειακής βοήθειας- γεγονότα που μας οδήγησαν σε δεινότατη θέση στις 12 Ιουλίου;»

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του κ. Τσίπρα, στο ίδιο άρθρο της ιστοσελίδας τονίστηκε, εν είδει υπαινιγμού για το ότι ο κ. Τσίπρας είχε γνώση για όλα τα εναλλακτικά σχέδια:

«Πότε ανακάλυψε αλήθεια ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση; Αν το ήξερε από την αρχή, γιατί δεν υπέγραφε μια πολύ ελαφρότερη συμφωνία το Φλεβάρη; Για ποιο λόγο μιλούσε μέχρι χθες για ακύρωση των Μνημονίων; Γιατί πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα;

» Κι αν διακηρύσσει τώρα σε όλο τον κόσμο ότι δεν έχει καμία εναλλακτική λύση, τί σόι διαπραγμάτευση εννοεί να κάνει με την τρόικα για το τρίτο Μνημόνιο; Δεν καταλαβαίνει ότι αφοπλίζεται μόνος του, κι ότι μένει παντελώς ακάλυπτος στον οποιονδήποτε εκβιασμό; Εκτός κι αν δεν χρειάζεται καν να εκβιαστεί, πλέον, για να υπογράψει αυτά που θα του ζητηθούν.

» Τέλος, μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ατόφια τις απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον μιας μεγάλης μερίδας του κόμματός του από την πλευρά των πιο επιθετικών, συστημικών μίντια. Εκείνων, δηλαδή, που μέχρι χθες «σταύρωναν» τον Αλέξη Τσίπρα και την παράταξή μας, ενώ σήμερα βρίσκονται ξαφνικά να του χτυπούν φιλικά την πλάτη».

Σε άλλο άρθρο που επίσης δημοσιεύτηκε λίγη ώρα έπειτα από τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας κατηγορείται ευθέως για ψευδολογία:

«Το ψέμα που επαναλάμβανε διαρκώς η κυβερνητική ομάδα του Μαξίμου και τα μεγάλα ΜΜΕ ήταν αήθες, επειδή έκαναν ότι αγνοούν μελέτες, βιβλία, αρθρογραφία, επιστημονικές δημοσιεύσεις που συντείνουν στην αναγνώριση των θετικών, ευεργετικών συνεπειών μιας αποχώρησης από την ευρωζώνη. Είναι άλλο πράγμα ο κ.Τσίπρας να διαφωνεί με αυτό το σχέδιο και να προτιμά την παιδική χαρά της «εντός ευρώ διαπραγμάτευσης» στην οποία νομίζει ότι επιδόθηκε επί 5 μήνες, και άλλο πράγμα να εμφανίζει ως ανύπαρκτες εδώ και χρόνια κατατεθειμένες προτάσεις για την έξοδο από την Ευρωζώνη και την παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους ως δύο αναπόσπαστα και επειγόντως αναγκαία μέτρα για την έξοδο από την κρίση» αναφέρεται.


Άγγελος Κωβαίος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024