
Αποφασισμένος να κλείσει τη συμφωνία ώς τις 20 Αυγούστου ο πρωθυπουργός
Να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές στο διάστημα μεταξύ 15 και 20 Αυγούστου είναι αποφασισμένος ο πρωθυπουργός, όπως εκτιμούν τραπεζικοί κύκλοι μετά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των πλειστηριασμών. Από την πλευρά της Κομισιόν, ο επίτροπος Μοσκοβισί ανέφερε πως το χρονοδιάγραμμα φτάνει μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
Να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές στο διάστημα μεταξύ 15 και 20 Αυγούστου είναι αποφασισμένος ο πρωθυπουργός, όπως εκτιμούν τραπεζικοί κύκλοι -τους οποίους επικαλείται Το Βήμα- μετά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των πλειστηριασμών.
Από την πλευρά της Κομισιόν, ο επίτροπος Μοσκοβισί ανέφερε πως το χρονοδιάγραμμα φτάνει μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα αναμένεται να ξεκινήσουν την Παρασκευή. «Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα που μας πηγαίνει μέχρι το δεύτερο δεκαπνθήμερο του Αυγούστου» ανέφερε ο Πιερ Μοσκοβισί από την πλευρά της Ευρωπαικής Επιτροπής.
Εξάλλου, την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20ή Αυγούστου.
Σύμφωνα με τους ίδιους τραπεζικούς κύκλους, οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με εντατικούς ρυθμούς υπό την εποπτεία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Οι συζητήσεις γίνονται πλέον πάνω σε συγκεκριμένα κείμενα, με συγκεκριμένα στοιχεία από τις διάφορες υπηρεσίες των υπουργείων και έχουν συνταχθεί και τα προσχέδια της συμφωνίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442