Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Pride»: Ομοφυλόφιλοι και ανθρακωρύχοι ενώνουν τις δυνάμεις τους

«Pride»: Ομοφυλόφιλοι και ανθρακωρύχοι ενώνουν τις δυνάμεις τους

H ταινία Pride μας εξιστορεί τους αγώνες των LGBT ακτιβιστών στη Βρετανία του 1984 και εστιάζει στο πώς η σύνδεσή τους με τους υπόλοιπους αγώνες της εργατικής τάξης (συγκεκριμένα τους ανθρακωρύχους) συνέβαλε στην ωρίμανση και μεγαλύτερη επιτυχία των δικών τους διεκδικήσεων. Το Pride υμνεί το θάρρος και την αξιοπρέπεια που θα ενώσει δύο τελείως διαφορετικούς […]

H ταινία Pride μας εξιστορεί τους αγώνες των LGBT ακτιβιστών στη Βρετανία του 1984 και εστιάζει στο πώς η σύνδεσή τους με τους υπόλοιπους αγώνες της εργατικής τάξης (συγκεκριμένα τους ανθρακωρύχους) συνέβαλε στην ωρίμανση και μεγαλύτερη επιτυχία των δικών τους διεκδικήσεων.
Το Pride υμνεί το θάρρος και την αξιοπρέπεια που θα ενώσει δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους αλλά με κοινούς σκοπούς: τη δύναμη της αγάπης και την ανάγκη για αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση.

Μια ομάδα Λονδρέζων ακτιβιστών που απαρτίζεται από ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες φτάνει σε μια μικρή πόλη της Ουαλίας για να συμπαρασταθεί σε μια χούφτα απεργών ανθρακωρύχων και στις οικογένειες τους, που πεισματικά αντιστέκονται στην νεοφιλελεύθερη Θατσερική πολιτική της εποχής εκείνης.

Στο πνεύμα του Billy Elliot και του Άντρες έτοιμοι για όλα, το Pride δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα θεατή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η υποψήφια για Όσκαρ Imelda Staunton (Το Μυστικό της Vera Drake, Χάρυ Πότερ) και ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Bill Nighy (Πειρατές της Καραϊβικής, Αγάπη είναι…). Μαζί τους παίζει και ο Andrew Scott (απο το τηλεοπτικό Sherlock) που θα εμφανιστεί στην επόμενη ταινία του James Bond, Spectre.

Το Pride άνοιξε το LGBT κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας, Outview, το Μάιο του 2015.

Η ταινία βραβεύτηκε στης Κάννες 2014 με το Queer Palm κι έχει βραβευτεί στα BAFTA Awards 2015 στην κατηγορία Outstanding Debut By A British Writer, Director Or Producer (Stephen Beresford, Σεναριογράφος και David Livingstone, Παραγωγός) και ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Outstanding British Film και καλύτερου Β΄ Γυναικείου ρόλου (Imelda Staunton). To Pride ήταν υποψήφιο στα Golden Globe Awards 2015 στην κατηγορία Best Motion Picture – Comedy Or Musical.

Επιπλέον, βραβεύτηκε ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς στα British Independent Film Awards 2014, και κέρδισε τα βραβεία καλύτερου Β΄ Γυναικείου ρόλου (Imelda Staunton) καθώς και Β’ Ανδρικού ρόλου (Andrew Scott).

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 23 Ιoυλίου από τη ΝΕΟ films.

entertainment.in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024