Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βομβιστικές επιθέσεις στη Γάζα με στόχο οχήματα στελεχών της Χαμάς

Βομβιστικές επιθέσεις στη Γάζα με στόχο οχήματα στελεχών της Χαμάς

Πέντε οχήματα που ανήκαν σε μέλη της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ έγιναν στόχος βομβιστικών επιθέσεων το πρωί της Κυριακής σε διάφορες συνοικίες της Γάζας. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στις επιθέσεις, από τις οποίες υπήρξαν δύο τραυματίες. Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως οι υποψίες στρέφονται αρχικά σε συμπαθούντες της ISIS, σε βάρος των οποίων η Χαμάς έχει εξαπολύσει «κυνηγητό».

Πέντε οχήματα που ανήκαν σε μέλη της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ έγιναν στόχος βομβιστικών επιθέσεων το πρωί της Κυριακής σε διάφορες συνοικίες της Γάζας.

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στις επιθέσεις, από τις οποίες υπήρξαν δύο τραυματίες. Τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα μπροστά στα σπίτια τοπικών αξιωματούχων της Χαμάς στο Σεΐχ Ραντουάν της Γάζας.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως οι υποψίες στρέφονται αρχικά σε συμπαθούντες της ISIS, σε βάρος των οποίων η Χαμάς έχει εξαπολύσει «κυνηγητό». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο σημείο μίας από τις επιθέσεις βρέθηκε σημαία του «Ισλαμικού Κράτους».

Πρόσφατα οι αρχές της Χαμάς προχώρησαν στις συλλήψεις δεκάδων σαλαφιστών που δρούσαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον Μάιο η σαλαφιστική οργάνωση «Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους της Ιερουσαλήμ» ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη οβίδων όλμου σε μια βάση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς ενώ τον Ιούνιο πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση εναντίον του οχήματος υψηλόβαθμου στελέχους των υπηρεσιών ασφαλείας της Χαμάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024