Το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ για τις πυρκαγιές
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι νέες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αθήνα, στη Λακωνία και την Εύβοια και η καταστροφή των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού», προσθέτοντας ότι «έστω και τώρα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, σπίτια και λαϊκές περιουσίες».
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι νέες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αθήνα, στη Λακωνία και την Εύβοια και η καταστροφή των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού», προσθέτοντας ότι «έστω και τώρα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, σπίτια και λαϊκές περιουσίες».
Τονίζει ότι «το σημερινό αποτέλεσμα δεν ξαφνιάζει», καθώς «η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρεί τη γύμνια του καπιταλιστικού κράτους, όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, των πόλεων, του ευρύτερου περιβάλλοντος και των δασών».
«Στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής αφήνει για άλλη μια φορά απροστάτευτα τα Δάση και διατηρεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (πυροσβεστική δασική κλπ)» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά η επικαιρότητα και η αναγκαιότητα των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ».
Το ΚΚΕ ζητά:
- Αμεση ενίσχυση αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας – πυρόσβεσης,
- Αμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.
- Αμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κ.ά.).
- Αμεση και δραστική χρηματοδότηση.
- Πλήρη και ακριβής καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κύρηξή τους ως αναδασωτέες χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμιά αλλαγή χρήσης στις καμμένες εκτάσεις.
- Αμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών – αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων.
Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρέθηκε στις 5 το απόγευμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά όπου ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς για την κατάσταση με τις μεγάλες πυρκαγιές στον Καρέα, τη Λακωνία και τααλλα μέτωπα της χώρας.
Η κ. Γεννηματά ζήτησε από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να επιτύχουν τον καλύτερο δυνατό συντονισμό ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η μεγάλη λίστα των λαθών των ξένων διαιτητών που ορίζει ο Λανουά
- Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Κυριακή – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
- Ειδικός στην γραφολογική ανάλυση εξέτασε το φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Έπσταϊν
- Η επιστήμη ξέρει γιατί παίρνεις τη δουλειά τόσο προσωπικά
- Χανταϊός: 9+1 ερωτήσεις για το στέλεχος των Άνδεων που εντοπίστηκε στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
- Επιδόματα: Ενίσχυση 300 ευρώ σε χήρες 60 ετών και άνω
- Από τη Χιροσίμα στην AI: Πώς το «Ρολόι της Αποκάλυψης» μετράει την πορεία της ανθρωπότητας προς την καταστροφή
- Το φάντασμα των ευρωεκλογών πάνω από το Μαξίμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)






























![Πιτσιρικάς γλιτώνει από ημιφορτηγό και ιπτάμενα συντρίμμια λίγο πριν ανέβει στο σχολικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hug-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442