Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πύρινα μέτωπα σε Σπαθοβούνι, Μαλακάσα και Εύβοια

Πύρινα μέτωπα σε Σπαθοβούνι, Μαλακάσα και Εύβοια

Φωτιές ξέσπασαν την Παρασκευή στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, τη Μαλακάσα, την Νέα Αρτάκη στην Εύβοια και στα Ίρια Αργολίδας. Πιο σοβαρή η κατάσταση στο Σπαθοβούνι. Στην άμεση κατάσβεση δύο πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν στη Μεσσηνία, προέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας.

Φωτιές ξέσπασαν την Παρασκευή στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, τη Μαλακάσα, την Νέα Αρτάκη στην Εύβοια και στα Ίρια Αργολίδας. Πιο σοβαρή η κατάσταση στο Σπαθοβούνι. Στην άμεση κατάσβεση δύο πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν στη Μεσσηνία, προέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας.

Η πυρκαγιά στο Σπαθοβούνι Κορινθίας ξέσπασε στις 17:30 το απόγευμα. Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορινθίας, η φωτιά έχει πολλά μέτωπα, αλλά δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν 12 άτομα με 30 άνδρες, ενώ νωρίτερα στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος αεροσκάφη Καναντέρ και Πετζετέλ.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στη Νέα Αρτάκη στην Εύβοια. Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση από το απόγευμα της Παρασκευής.

Η φωτιά έκαψε πεύκα και ελιές, και σύμφωνα με πληροφορίες έκαψε 600 στρέμματα.

{{{ map }}}Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γ.Ψαθά το μέτωπο ήταν μεγάλο και η φωτιά έκαιγε κοντά στο χωριό Αφράτι.

Στην περιοχή οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί και οι καπνοί είχαν καλύψει την ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους του χωριού Αφράτι, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά καταυλισμός Ρομά.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ζώνη προστασίας. Στην περιοχή επιχειρούσαν πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ όλη την Κεντρική Ελλάδα, εθελοντές και οχήματα από το Δήμο Διρφίων Μεσσαπίων, όπως και εναέρια μέσα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Πύρινο μέτωπο και στην Μαλακάσα στο 43χλμ Αθηνών-Λαμίας, προς Ωρωπό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Εκατόν τριάντα παιδιά απομακρύνθηκαν από τις κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα. Οι δύο, από τις τρεις, κατασκηνώσεις είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτές, μεταφέρονται αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο του υπουργείου, στη Λεωφόρο Μεσογείων 119.

Για τα αίτια των πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από τα ανακριτικά τμήματα των πυροσβεστικών υπηρεσιών και την διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού σε συνεργασία με κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στα Ίρια Αργολίδας. Η φωτιά είχε κάψει περισσότερα από 500 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της ενεργούν 10 οχήματα με 35 άνδρες, κυρίως πεζοπόρα τμήματα, καθώς η περιοχή στερείται δασικών δρόμων.

Ικανοποιητικά εξελίσσεται το έργο κατάσβεσης, αφού έχουν μειωθεί οι εστίες, ενώ έχει ελαττωθεί και η ένταση των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Αγιο Αντώνιο (Λυκοτρούπι) Αργολίδας, καίγοντας 30 περίπου στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Ας σημειωθεί, ότι σήμερα το πρωί φωτιά ξέσπασε και στη χωματερή του Τολού Αργολίδας, η οποία αντιμετωπίστηκε έγκαιρα από την Π.Υ. Ναυπλίου, με τη συμμετοχή οχημάτων και προσωπικού του δήμου Ναυπλιέων.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στην κοινότητα Χαλκιάνικα Αχαΐας, που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή της Αιγιάλειας. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσαχθεί ένα άτομο και εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του στην εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Στην άμεση κατάσβεση δύο πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν στη Μεσσηνία, προέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας. Η πρώτη εκδηλώθηκε στις 13:20 στην Κάτω Άμφεια (Δήμος Καλαμάτας) που έκαψε ελαιόδενδρα, ενώ η δεύτερη στις 14:30 στην Τοπική Κοινότητα Ανάληψη (Δήμου Μεσσήνης) που έκαψε καλάμια.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο στη Μεσσηνία οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται σ’ επιφυλακή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024