Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tην προώθηση νέου μοντέλου για Ελλάδα και EE υποστηρίζουν οι Πράσινοι

Tην προώθηση νέου μοντέλου για Ελλάδα και EE υποστηρίζουν οι Πράσινοι

Η περαιτέρω συνεργασία και συντονισμός με σκοπό την υποστήριξη της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και την προώθηση νέου μοντέλου για την Ελλάδα και την Ευρώπη, που δεν βασίζεται στην λιτότητα αλλά στην βιώσιμη ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Ν.Παππά με αντιπροσωπεία του γερμανικού κόμματος των Πρασίνων. Ο υπουργός τους ευχαρίστησε για τη στάση τους στο κοινοβούλιο της χώρας τους και στο ευρωκοινοβούλιο.

Για τη στάση τους στο κοινοβούλιο της χώρας τους και στο ευρωκοινοβούλιο υπέρ των ελληνικών θέσεων, ευχαρίστησε το γερμανικό κόμμα των «Πρασίνων» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία τους.

Ο κ. Παππάς και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Δ.Τζανακόπουλος συναντήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, με αντιπροσωπεία του γερμανικού κόμματος των «Πρασίνων», στην οποία συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς του κόμματος κα Peter και κ. Ozdemir και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, κ. Butikofer.

Στη συζήτηση στηλιτεύθηκαν οι προσπάθειες νέο-συντηρητικών ευρωπαϊκών κύκλων για έξοδο της χώρας από το ευρώ και συνομολογήθηκε ότι σενάρια διπλού νομίσματος και συμφωνημένης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πρέπει να αποκλειστούν.

Συζητήθηκε, παράλληλα, η περαιτέρω συνεργασία και συντονισμός με σκοπό την υποστήριξη της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και την προώθηση ενός νέου μοντέλου για την Ελλάδα και την Ευρώπη, που δεν βασίζεται στην λιτότητα αλλά στην βιώσιμη ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Τσιρώνης: κάποιοι συνεχίζουν να απεργάζονται το Grexit

Συνάντηση με την αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Πρασίνων είχε και ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Γιάννης Τσιρώνης.

«Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίσουν, ότι έστω και με αυτή την συμφωνία η Ελλάδα δεν θα κινδυνέψει περαιτέρω με Grexit, γιατί βλέπουμε ότι ακόμα και τώρα, την ίδια ώρα που συμφωνήσαμε, κάποιοι συνεχίζουν να απεργάζονται την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ευρωζώνη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Τσιρώνης, ύστερα από την συνάντησή του με αντιπροσωπία των Ευρωπαίων Πρασίνων που αποτελούνταν από τον Συμπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος Reinhard Hans Bütikofer και τους Συμπροέδρους του Γερμανικού Πράσινου Κόμματος (Bundnis 90/Die Grunen) Dr. Simone Peter και Cem Ozdemir.

Απ’ την πλευρά της η συμπρόεδρος του Γερμανικού Πράσινου Κόμματος Σιμόν Πίτερς εξέφρασε την πεποίθηση ότι ένα Grexit θα επιφέρει μέγιστο κόστος για ολόκληρη την ΕΕ και τόνισε ότι χρειάζονται βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και την ΕΕ, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό.

Ακόμη, πρόσθεσε, ότι χρειάζεται πολιτική λύση, για περισσότερες επενδύσεις για την βιώσιμη παραγωγή σε επίπεδο προϊόντων, ΑΠΕ, βιοτεχνίας, αγροτικής παραγωγής. Χρειάζονται λύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα λειτουργήσουν με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Πίτερς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος κ. Ράιχαρντ Μπουτικόφερ, ο οποίος τόνισε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ότι αν και η συμφωνία παρατείνει την λιτότητα, υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί μία νέα οικονομική δυναμική, προκειμένου να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις. Πρέπει να οριστούν οι τομείς οι οποίοι είναι οι περισσότερο υποσχόμενοι, με τη δημιουργία υποδειγματικών έργων στη λογική της κυκλικής οικονομίας, σημείωσε ο κ. Μπουτιχόφερ.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, τονίστηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός κλίματος για την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων, μέσα από τη διαχείριση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ, ως αντιστάθμισμα για τα υφεσιακά μέτρα που προβλέπονται στη νέα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Τσιρώνη, «οι Ευρωπαίοι Πράσινοι θεωρούν ότι αυτή η συμφωνία επιβλήθηκε εκβιαστικά στην Ελλάδα και πάει “πίσω” την Ευρωπαϊκή δημοκρατία, βλάπτει τους θεσμούς, και κυρίως δεν διασφαλίζει για κανέναν λόγο την ανάπτυξη, αφού συνεχίζει τις ίδιες γνωστές υφεσιακές πολιτικές, οι οποίες οδηγούν στη λιτότητα».

«Παρόλα αυτά, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι θα στηρίξουν την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση γιατί είναι κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο ενός Grexit», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τσιρώνης.

Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός, «οι Πράσινοι έχουν ήδη επισημάνει ότι υπάρχει σχέδιο να μετατραπεί η Ευρώπη σε ένα μικρό κλαμπ ισχυρών χωρών, στο οποίο οι υπόλοιπες χώρες θα είναι δορυφόροι, χωρίς ίσα δημοκρατικά δικαιώματα και θα “μπαινοβγαίνουν” ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είναι ένα σχέδιο που εξυφαίνεται εδώ και δεκαετίες, αντίθετο με τη λογική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ένα σχέδιο αντίθετο με την βασική έννοια της δημοκρατίας που διέπει την Ε.Ε. από τη γέννησή της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024