Το Jeep Cherokkee προετοιμάζεται για την ανανέωσή του, η οποία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες και σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα αφήσει όσο το δυνατόν πιο ανέπαφη την χαρακτηριστική του «όψη» περιορίζοντας τις βελτιώσεις εκεί στο ελάχιστο.

Αν και όταν παρουσιάστηκε η νέα γενιά του μοντέλου η «όψη» του κρίθηκε αμφιλεγόμενη σχεδιαστικά, τελικά και όπως άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής της Jeep, Mike Manley, δεν πρόκειται να αλλάξει καθώς: «ταιριάζει γάντι με το όλο στυλ του αυτοκινήτου», όπως έχει πει ο ίδιος.

Εξάλλου, εκτός από τις προτιμήσεις των στελεχών της Jeep δεδομένο είναι ότι η νέα γενιά του Cherokee χαίρει ιδιαίτερης απήχησης από το αγοραστικό κοινό αυξάνοντας τις πωλήσεις της φίρμας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου από την έλευση της.

Όπως και να έχει με το μπροστινό τμήμα που όπως όλα δείχνουν θα φέρει ορισμένες «χειρουργικές» σχεδιαστικές αλλαγές, σημαντικές θα είναι οι εξελίξεις κάτω από το καπό του μοντέλου.

Εκεί αναμένεται να πάρει θέση ένας νέος turbo τετρακύλινδρος ή V6 ο οποίος και θα εξοπλίσει μια νέα έκδοση επιδόσεων με τα διακριτικά Trackhawk.

Νέες αφίξεις αναμένονται και χαμηλότερα στην γκάμα όπου ο 2,4 λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας που εξοπλίζει το Cherokee αλλά και το Renegade αναμένεται να αντικατασταθεί με ένα ίδιας χωρητικότητας νέο κινητήρα ο οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

Την ανανεωσή του θα συμπληρώσουν ορισμένες μετριοπαθείς σχεδιαστικές αναβαθμισεις στο πίσω τμήμα και στο εσωτερικό και οι οποίες θα πλαισιώθούν από επιπλέον εξοπλισμό.

Η ανανεωμένη εκδοχή του εμβληματικού μοντέλου της Jeep αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το δεύτερο μισό του 2016.

AUTOMEDIA