Χορηγός εταιρία επηρεάζει τις μεταγραφές και την προετοιμασία της Ράγιο Βαγιεκάνο
Η Ράγιο Βαγιεκάνο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της δύναμης που έχουν οι χορηγοί στην δημιουργία δεδομένων σε μία ομάδα. Τέτοια, που φαίνεται ότι μπορούν να επιβάλουν ακόμα και την μεταγραφή παικτών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν τα έσοδα από τις χορηγίες, αφού αποτελούν κυρίαρχο περιουσιακό τους στοιχείο. Η εύρεση χορηγών δεν είναι καθόλου μία εύκολη υπόθεση και συνήθως αφορά τα πιο ισχυρά σωματεία.
Η Ράγιο Βαγιεκάνο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της δύναμης που έχουν οι χορηγοί στην δημιουργία δεδομένων σε μία ομάδα. Τέτοια, που φαίνεται ότι μπορούν να επιβάλουν ακόμα και την μεταγραφή παικτών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν τα έσοδα από τις χορηγίες, αφού αποτελούν κυρίαρχο περιουσιακό τους στοιχείο. Η εύρεση χορηγών δεν είναι καθόλου μία εύκολη υπόθεση και συνήθως αφορά τα πιο ισχυρά σωματεία.
Έτσι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, με τους χορηγούς να συμπεριλαμβάνουν όρους που επηρεάζουν την αθλητική διάσταση των ομάδων.
Μία τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ΑBC, είναι της Ράγιο Βαγιεκάνο. Η κινεζική εταιρεία Qbao, που πλήρωσε σχεδόν 600.000 ευρώ για να βάλει διαφήμιση στη φανέλα του συλλόγου της Μαδρίτης, συμπεριέλαβε δύο όρους στην συμφωνία με την Ράγιο: η ομάδα θα πρέπει να επισκεφτεί την Κίνα στην διάρκεια της προετοιμασίας και να προχωρήσει στην απόκτηση ενός Κινέζου παίκτη.
Η ισπανική ομάδα, που έχει στον πάγκο της τον Πάκο Χέμεθ, θα εκπληρώσει την πρώτη προϋπόθεση, μιας και θα βρεθεί για πέντε ημέρες στην Κίνα, ενώ ο αθλητικός διευθυντής της Ράγιο, Φελίπε Μινιάμπρες, παρακολουθεί την αγορά, προκειμένου να αποκτήσει ένα Κινέζο παίκτη.
Όπως φαίνεται έχει επικεντρωθεί στον 26χρονο επιθετικό της Γκουοάν, Ζανγκ Τσενγκντονγκ. Ένας παίκτης, που γνωρίζει ήδη το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μιας και έχει αγωνιστεί στην Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ, Ουνιάο Λεϊρία και Μπέιρα Μαρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελλάδα-Ουγγαρία 15-14: Έπος της Ελλάδας, πρώτο χρυσό μετάλλιο στο πόλο οι μάγκες με τα μπλε
- «Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε με τον Ντιομαντέ και θα συζητήσει με τη Λειψία» (pic)
- Μεγάλες στιγμές για τον Tσιμίκα που έπαιξε ως αρχηγός της Λίβερπουλ στο φιλικό με τη Σάντερλαντ
- «Επανέρχεται η Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
- Παράπονα του προπονητή της Ναϊμέγκεν από τη διοίκηση για τον μεταγραφικό σχεδιαμό
- LIVE: Ο μεγάλος τελικός του World Cup πόλο Ελλάδα – Ουγγαρία
- «Γιατί η Ρεάλ σταματά να ασχολείται με τον Ολίσε» (pic)
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442