Κυβέρνηση: Κάποιες χώρες δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία
Με αφορμή τις εξελίξεις στη συνεδρίαση του Eurogroup των Βρυξελλών, που διακόπηκε για να συνεχιστεί το μεσημέρι της Κυριακής, κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως είναι σαφές ότι κάποιες χώρες, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα, δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία.
Με αφορμή τις εξελίξεις στη συνεδρίαση του Eurogroup των Βρυξελλών, που διακόπηκε για να συνεχιστεί το μεσημέρι της Κυριακής, κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως είναι σαφές ότι κάποιες χώρες, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα, δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία.
Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι «οι θεσμοί εισηγήθηκαν θετικά στο Eurogroup, ενώ οι όποιες παρατηρήσεις ενσωματώθηκαν» και πως «συμφωνήθηκε, μάλιστα, και σχετικό χρονοδιάγραμμα».
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «και ενώ υπήρχε κατ’ αρχήν συμφωνία, μια ομάδα χωρών έβαζε συνεχώς θέμα ‘αξιοπιστίας’ χωρίς, όμως, να συγκεκριμενοποιεί τι πρέπει ακριβώς να γίνει».
«Είναι σαφές ότι κάποιες χώρες, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα, δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε μέσω Twitter:
Ο Σόιμπλε κ οι φίλοι του θέλουν ταπείνωση της χώρας κ Grexit. Εμείς,με πρόταση, ενότητα κ συμμαχίες, μπορούμε να ακυρώσουμε το σχέδιο τους.
— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) July 12, 2015
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα φωτογραφία του Τραμπ με τον Ιησού να τον αγκαλιάζει – Τι έγραψε στο Truth Social
- Το Παρίσι λέει «ναι» στην πώληση του Παρκ ντε Πρενς στην Παρί ΣΖ
- ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ απειλεί να απολύσει τον Τζερόμ Πάουελ από μέλος του ΔΣ της Fed
- Κέιτι Πέρι: Στο μικροσκόπιο των αρχών της Αυστραλίας μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
- Ο Λαπόρτα τα «χώνει» τώρα στην UEFA
- Γκαμπόν – Σάο Τομέ και Πρίνσιπε: Yπέρ της μαροκινής ταυτότητας της Δυτικής Σαχάρας

