Σόιμπλε: Δύσκολες οι διαβουλεύσεις, έχει καταστραφεί η εμπιστοσύνη
Οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες, εκτίμησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει κούρεμα χρέους, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τις Συνθήκες της ΕΕ. Επισήμανε, επίσης, ότι τους τελευταίους μήνες καταστράφηκε με γοργούς ρυθμούς η εμπιστοσύνη. Δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε υπολογισμούς που δεν είναι πιστευτοί, προειδοποίησε.
Οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες, εκτίμησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει κούρεμα χρέους, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τις Συνθήκες της ΕΕ.
Υπάρχουν κενά χρηματοδοτικά, έχουμε θέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε και στο παρελθόν είπε ο κ. Σόιμπλε.
Σημείωσε ότι πλέον μιλάμε για ένα τρίτο πρόγραμμα και όχι για την παράταση του δεύτερου προγράμματος.
Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε αυθαίρετους υπολογισμούς, είπε ο κ. Σόιμπλε και σημείωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα πουν στους Έλληνες ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει τα πάντα για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη.
Παραδέχθηκε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να ληφθεί μία απόφαση. Θα δούμε τα αποτελέσματα σήμερα και αύριο, είπε και επισήμανε ότι το Eurogroup αποφασίζει με βάση την εισήγηση των θεσμών.
Επανέλαβε ότι δεν μπορεί κανείς να αξιολογήσει εκ των προτέρων την κατάσταση.
Τους τελευταίους μήνες καταστράφηκε με γοργούς ρυθμούς η εμπιστοσύνη, σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Αριστερά: Να μην ανακληθεί η αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου
- Μπαράζ σεισμών στην Κάσσο – Νέα δόνηση 3,7 Ρίχτερ μετά τα 4άρια
- Πάνω από 1 στους 5 Αθηναίους κινδυνεύει από φτώχεια – Δεύτερη η Ελλάδα στον κίνδυνο φτώχειας στην ΕΕ
- ΜακΚίσικ: «Ονειρεύομαι την Ευρωλίγκα πέντε χρόνια, δεν ξέρω καν πώς θα αντιδράσω αν κερδίσουμε»
- Οι Ταλιμπάν «νομιμοποιούν τον παιδικό γάμο με νέο νόμο», προειδοποιούν ακτιβιστές
- Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες από μετωπική σύγκρουση δύο τραμ στο Ντίσελντορφ

