Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τ.Κουίκ: Δεν κουβεντιάζω λύση εκτός ευρώ

Τ.Κουίκ: Δεν κουβεντιάζω λύση εκτός ευρώ

Η λύση στο ελληνικό ζήτημα πρέπει να βρεθεί εντός ευρώ, δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενες Κουίκ, λίγες ώρες μετά το μήνυμα των ευρωπαίων εταίρων προς την ελληνική κυβέρνηση να στείλει άμεσα συγκεκριμένες προτάσεις, από τις οποίες θα κριθεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. «Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι μέσα στο αίμα μας, δεν το κουβεντιάζω» είπε ο κ. Κουίκ.

Η λύση στο ελληνικό ζήτημα πρέπει να βρεθεί εντός ευρώ, δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενες Κουίκ, λίγες ώρες μετά το μήνυμα των ευρωπαίων εταίρων προς την ελληνική κυβέρνηση να στείλει άμεσα συγκεκριμένες προτάσεις, από τις οποίες θα κριθεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι μέσα στο αίμα μας, δεν το κουβεντιάζω. Πάμε για συνολική βιώσιμη λύση» είπε ο κ. Κουίκ, μιλώντας στο Mega.

«Προτιμώ να ματώσω μετά στην κριτική, από το να επιτρέψω να ματώσει μετά η Ελλάδα» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου ότι η συμφωνία είναι μονόδρομος.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, ο κ. Κουίκ είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίαζε επί δύο ώρες τις θέσεις της κυβέρνησης και έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τους ομολόγους του.

Σημείωσε, επίσης, ότι στη συνάντηση του Αλ.Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που προηγήθηκε της Συνόδου, δρομολογήθηκε «οδικός χάρτης», ενώ πλέον «η Ευρωζώνη συζητά το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους».

Πάντως, ο κ. Κουίκ επανέλαβε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιμένουν τόσο στο θέμα των αμυντικών δαπανών όσο και στο θέμα του ΦΠΑ στα νησιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024