Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που θα γινόταν στις 17:00 με τον Δημήτρη Μάρδα και τους εκπροσώπους των τραπεζών για έκδοση νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την τραπεζική αργία.

Δεδομένης και της στάσης της ΕΚΤ που διατήρησε αμετάβλητο τον ELA, βέβαιη θεωρείται η παράταση της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών ελέγχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει υπουργική απόφαση με την οποία θα παρατείνεται η τραπεζική αργία μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου, με τους ίδιους όρους που ισχύουν.

Ανησυχεί η ΟΤΟΕ

«Οι τελευταίες εξελίξεις μετά το κλείσιμο των τραπεζών, όπως είναι γνωστό, έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις με σοβαρές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα έχουν δημιουργήσει σοβαρό κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους» αναφέρει η ΟΤΟΕ.

Η λειτουργία των τραπεζών είναι ανύπαρκτη σε βασικούς τομείς, που αφορούν στην πραγματική οικονομία και στη στοιχειώδη διεκπεραίωση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ενώ με τα capital controls υπάρχει αδυναμία να ανταποκριθούν οι πολίτες σε στοιχειώδεις ανάγκες, που αφορούν στην καθημερινότητά τους και σε διάφορες τρέχουσες υποχρεώσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΟΤΟΕ ζητά άμεσα συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Στουρνάρα και την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λ.Κατσέλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ