H γκάμα εκδόσεων επιδόσεων με τα διακριτικά «Ν» που η κορεατική φίρμα είχε ανακοινώσει το 2013 μαζί με την παρουσίαση του i20 WRC, ξεκίνησε να δίνει τα πρώτα σημεία ζωής με την μορφή ενός δοκιμαστικού πρωτότυπου i30 το οποίο εντοπίστηκε να προβάρει τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά του κοντά στις εγκαταστάσεις της Hyundai, στο Nurburgring.

Αν και το δοκιμαστικό πρωτότυπο βασίζεται στην προ ανανέωσης εκδοχή του i30, η παρουσία του ανασχεδιασμένου και πιο έντονου spoiler στο μπροστινό τμήμα σε συνδυασμό με το ενισχυμένο σύστημα πέδησης με τις κόκκινες δαγκάνες, αλλά και τα επιπλέον όργανα που διακρίνονται στο ταμπλό, προδίδουν αναπόφευκτα τις προθέσεις της Hyundai για μια πιο «hot» έκδοση.

Στην ίδια βεβαιότητα συντείνει και η μικρότερη απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος η οποία αποκαλύπτει την παρουσία μιας αναβαθμισμένης πιο σπορ προσανατολισμού ανάρτησης.

Στην καρδιά της έκδοσης αναμένεται να βρεθεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του τετρακύλινδρου turbo κινητήρα T-GDI των 1,6 λίτρων με απόδοση που θα φτάσει τους 186 ίππους.

Σύμφωνα με πληροφορίες την τελική μορφή του i30 N αναμένεται να πλαισιώσουν επιπλέον σχεδιαστικές αλλαγές και ένα αιχμηρότερο bodykit που θα καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμη αλλά και πιο αεροδυναμική την έκδοση του κορεατικού μοντέλου, ενώ την εικόνα αναμένεται να συμπληρώσουν οι δύο απολήξεις της εξάτμισης.

AUTOMEDIA