Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σβαρτσενέγκερ: «Aισθάνομαι συνεχιστής των αρχαίων Ελλήνων»

Σβαρτσενέγκερ: «Aισθάνομαι συνεχιστής των αρχαίων Ελλήνων»

Ελισάβετ Σταμοπούλου O πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, έχει επιστρέψει στον κόσμο της δράσης για να υπενθυμίσει στο κοινό τις ένδοξες στιγμές της δεκαετίας του 1980. Στα 67 του χρόνια πρωταγωνιστεί στον πέμπτο «Εξολοθρευτή: Γένεσις», σε σκηνοθεσία Άλαν Τέϊλορ, που κυκλοφορεί ήδη στις ελληνικές αίθουσες. Ο Σβαρτσενέγκερ επανέρχεται στο ρόλο του Τ-800, και στο […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

O πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, έχει επιστρέψει στον κόσμο της δράσης για να υπενθυμίσει στο κοινό τις ένδοξες στιγμές της δεκαετίας του 1980. Στα 67 του χρόνια πρωταγωνιστεί στον πέμπτο «Εξολοθρευτή: Γένεσις», σε σκηνοθεσία Άλαν Τέϊλορ, που κυκλοφορεί ήδη στις ελληνικές αίθουσες.

Ο Σβαρτσενέγκερ επανέρχεται στο ρόλο του Τ-800, και στο πλάι του βρίσκονται οι πρωτοεμφανιζόμενοι Εμίλια Κλαρκ, Τζέϊσον Κλαρκ, Τζάϊ Κούρτνεϊ, Ντάγιο Οκενίγι, Κούρτνεϊ Βανς, Ματ Σμιθ, Μπιουνγκ-Χαν Λη και Τζόναθαν Σίμονς.

Με αφορμή τη νέα του ταινία, έπλεξε το ελληνικό εγκώμιο αναφέροντας σε συνέντευξή του στο περιοδικό People Greece: «Από μικρός είχα ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα, στους αρχαίους μύθους και ήρωες. Για εμάς, που έχουμε ασχοληθεί με το body building, η αρχαία Ελλάδα είναι πάντα στο επίκεντρο, νιώθουμε σαν συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων και για αυτό το λόγο αγαπώ ιδιαιτέρως τον Ηρακλή. Είμαι πολύ στενοχωρημένος για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς πολιτισμοί και λαοί με τεράστια ιστορία αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Πιστεύω στους Έλληνες και στην ψυχή τους. Θα τα καταφέρετε».

Εκφράζοντας την κατανόησή του προς το ελληνικό ζήτημα, αλλά και το θαυμασμό του για την ιστορία σημείωσε ακόμη: «Θα ήθελα να ήμουν έστω και μια μύγα στην αρχαία Ελλάδα, όταν έχτιζαν την Ακρόπολη».

Συνδεδεμένος με ταινίες δράσεις και υιοθετώντας το προφίλ του υπερήρωα, ο κατά κόσμον Άρνι ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, μέσα από τα «Predator» (1987) ,«The Running Man» (1987), «Red Heat» (1988).

Κάθε ταινία του και μια ατάκα, κάθε ατάκα συνέθετε τη δική της ιστορία.


Η πιο γνωστή ατάκα του Άρνι το «I’ll be back», στον πρώτο «Terminator» (1984), εγκαινίασε μια λαμπρή πορεία και τον ακολουθούσε σε κάθε κινηματογραφική κίνησή του.


Στον δεύτερο «Εξολοθρευτή» το 1991 προσπαθώντας να μυηθεί στον ανθρώπινο κόσμο είχε πει τις εξής χαρακτηριστικές φράσεις: «No problemo» και «I need a vacation».


Ένα χρόνο νωρίτερα στην ταινία «Total Recall» (1990) αφού ανακάλυψε ότι η σύζυγός του, την οποία υποδυόταν η Σάρον Στόουν, είχε μυστικές συνεργασίες που δεν ενέκρινε, τη σημάδεψε με το όπλο του, και εκείνη προσπαθώντας να τον ηρεμήσει του είπε: «Δεν μπορείς να με σκοτώσεις είμαστε παντρεμένοι». Ακάθεκτος όμως ο Άρνι και πάντα ετοιμόλογος της απάντησε με πυροβολισμό και με τη φράση: «Consider that a divorce!».


Στην ίδια ταινία είχε εκστομίσει και τα επίσης «επικά»: «Get your ass to mars» και «Screeeeeeeeeeew Yoooooooooooou». Στην τελευταία, δε, ατάκα χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο τρυπάνι εξόρυξης φώναζε με χαρακτηριστική διάρκεια.



Και στην ταινία «Kindergarten Cop» (1990) άφησε το αποτύπωμά του με το πηγαίο χιούμορ του και τον αυθόρμητο τρόπο με τον οποίο απαντούσε. «I’m a cop you idiot», είναι φράση που εκστόμισε στην ταινία όταν αστυνομικοί τον σημάδευαν. Με μοναδικό, δε, τρόπο είχε πει στους μαθητές του: «Μου ανήκετε. Δεν θα έχετε τις μαμάδες σας από πίσω να σας σκουπίζουν και δεν θα παραπονιέστε». Λίγο αργότερα εξαπέλυσε το αμίμητο: «There is no bathroom!»


Σε διαφορετικό concept, o Άρνι ήταν έγκυος στην ταινία Τζούνιορ (1994), προσπαθούσε να βγάλει την θηλυκή του πλευρά και φορώντας περούκα και φόρεμα ανέφερε: «I’m all woman».


Στην ταινία Eraser (1996) νικώντας έναν ακόμη κακό τον ενημέρωσε «ευγενικά» για τη συντριβή του λέγοντάς του: «You’ve just been erased».

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024