Μήνυμα δημοκρατίας, αποφασιστικότητας και προσήλωσης στις θεμελιακές αξίες της Ευρώπης χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δήλωση της έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Η πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για ηχηρή απάντηση του ελληνικού λαού, για ένα «ηχηρό «όχι» στους εκβιασμούς, στα τελεσίγραφα, στην απόπειρα κατατρομοκράτησης και εκφοβισμού».

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι το μήνυμα έχει φτάσει απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και θέτει προ των ευθυνών τους, όπως είπε, εκείνους που φαντάστηκαν ότι ένας λαός θα λύγιζε υπό το βάρος των σειρήνων της διαπλοκής και του πανικού.

«Οι λαοί είναι πιο δυνατοί από τα σχέδια εξουθένωσης και εξαΰλωσης τους, η δημοκρατία είναι πιο δυνατή από κάθε απόπειρα τεχνοκρατικής ολοκληρωτικής επιβολής. Σήμερα η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια και στους ώμους των ηγεσιών στα χέρια και τους ώμους των πολιτικών που καλούνται να αρθούν στο ύψος της ευθύνης, καλούνται να αρθούν στο ύψος της σπουδαιότητας και της ιστορικότητας αυτού του μεγάλου «όχι» του ελληνικού λαού.

» Η ευθύνη είναι και στα χέρια της ΕΚΤ που οφείλει άμεσα να δημιουργήσει συνθήκες ομαλότητας, να αναλάβει το βάρος της ευθύνης, για το γεγονός ότι επί μια εβδομάδα οι ελληνικές τράπεζες παρέμεναν κλειστές, ενώ επέκειτο το δημοψήφισμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το κλείσιμο των τραπεζών «απόπειρας επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος» και ζήτησε να δοθεί ένα τέλος στην ασυδοσία της διαπλοκής στη χώρα μας, της διαπλοκής που «έβγαλε τα νύχια και τα δόντια της» τις τελευταίες μέρες αλλά δεν κατάφερε να πληγώσει το δημοκρατικό φρόνημα, την αγωνιστικότητα και το ακμαίο ηθικό του λαού μας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ