Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές
Με αρνητικό πρόσημο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα όπου επικράτησε το «Όχι».
Με αρνητικό πρόσημο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα όπου επικράτησε το «Όχι».
Στις 10:55 ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο κινούνταν καταγράφοντας απώλειες 0,53%, ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι σημείωνε πτώση 1,39%, ενώ ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη κατέγραφε πτώση 1,10%.
Οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν σήμερα μετά την νίκη του «Όχι» στο χθεσινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα, με το ευρώ ωστόσο να περιορίζει τις απώλειές του.
Το Τόκιο έκλεισε με πτώση 2,08%, το Σίδνεϊ με 1,14%, η Σεούλ με 2,40% και το Ουέλινγκτον με 1,10%. Στις 09:00 ώρα Ελλάδος, το Χονγκ Κονγκ υποχωρούσε κατά 4,49% μετά το άνοιγμά του με άνοδο 0,7%.
Την ίδια ώρα η ισοτιμία του ευρώ διαμορφωνόταν στο 1,1088 δολάριο έναντι του 1,1027 δολαρίου όπως είχε διαμορφωθεί πριν από την ανακοίνωση λίγα λεπτά νωρίτερα της παραίτησης του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Το ευρώ είχε εξάλλου υποχωρήσει στο 1,0963 δολάριο ακριβώς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.
Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών και γερμανικών ομολόγων μειώθηκαν τουλάχιστον 6 μονάδες βάσης, ενώ των ιταλικών και ισπανικών τίτλων αυξήθηκαν τουλάχιστον 11 μονάδες βάσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Solo travel: Αυτοί είναι οι ασφαλέστεροι προορισμοί για ταξίδι χωρίς παρέα – Η πλειοψηφία είναι στην Ευρώπη
- Χανιά: Κοιμόταν στην παραλία, νόμιζαν ότι ήταν νεκρός και κάλεσαν το ΕΚΑΒ
- Τουλάχιστον 82 νεκροί από τις βροχοπτώσεις και τις φονικές πλημμύρες σε Ινδία, Πακιστάν και Αφγανιστάν
- «Οι Καβαλίερς κοιτάζουν Χεζόνια – Απάντησε αρνητικά σε τρεις ομάδες της Euroleague»
- Λάρισα: Νεκρή δίπλα στο τρακτέρ της βρέθηκε 69χρονη αγρότισσα – Τι συνέβη
- Συνεργασία Δήμου Ιωαννιτών και Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

