Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίτημα των ΗΠΑ στην Ελβετία για έκδοση των αξιωματούχων της FIFA

Αίτημα των ΗΠΑ στην Ελβετία για έκδοση των αξιωματούχων της FIFA

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν στην Ελβετία αιτήματα έκδοσης επτά αξιωματούχων της FIFA, οι οποίοι συνελήφθησαν τον Μάιο ως ύποπτοι εμπλοκής σε σκάνδαλο διαφθοράς, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Τα μέλη της ηγεσίας της FIFA συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ζυρίχης δύο ημέρες πριν από την ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Εκτοτε κρατούνται σε φυλακή της Ζυρίχης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν στην Ελβετία αιτήματα έκδοσης επτά αξιωματούχων της FIFA, οι οποίοι συνελήφθησαν τον Μάιο ως ύποπτοι εμπλοκής σε σκάνδαλο διαφθοράς, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα μέλη της ηγεσίας της FIFA συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ζυρίχης δύο ημέρες πριν από την ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Εκτοτε κρατούνται σε φυλακή της Ζυρίχης.

Η ελβετική αστυνομία θα ορίσει ακροαματική διαδικασία για τα αμερικανικά αιτήματα και στη συνέχεια η ελβετική δικαιοσύνη θα παραχωρήσει στους κρατουμένους ή στους συνηγόρους τους χρονικό διάστημα 14 ημερών για να απαντήσουν.

Το διάστημα αυτό μπορεί να παραταθεί. Η απόφαση για την έκδοση θα ληφθεί εντός των προσεχών εβδομάδων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024