Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από την Moody’s
Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας σε Caa3 (από Caa2) με αρνητική προοπτική, λόγω των «κινδύνων» που συνδέονται με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο παρέμεινε αμετάβλητο και παραμένει Not Prime (NP).
Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας σε Caa3 (από Caa2) με αρνητική προοπτική, λόγω των «κινδύνων» που συνδέονται με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο παρέμεινε αμετάβλητο και παραμένει Not Prime (NP).
Η ενέργεια αυτή του οίκου αφορά τα αξιόγραφα που διακρατεί ο ιδιωτικός τομέας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου.
«Η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος δημιουργεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο, πιο πιεστικό για τους ιδιώτες πιστωτές» ανέφερε ο οίκος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η Γροιλανδία δεν θα πουληθεί ποτέ, τόνισε ο πρωθυπουργός της
- Οι πόλεις που αδειάζουν από κατοίκους και γεμίζουν τουρίστες – Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της πίεσης
- Τουρκία: Στη φυλακή ο κωμικός Ντενίζ Γκοκτάς για προσβολή του Ερντογάν
- Μουσώνας «πνίγει» την Ινδία – Πλημμύρες, διασώσεις και φόβοι για ακραία φαινόμενα
- Νέο ΔΣ στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών – Πρόεδρος ο Γιώργος Δήμας
- Αυστραλία – Αίγυπτος: Αυτογκόλ από τον Χάνι και 1-1 τα «Καγκουρό» (vids)


