Ρωμανιάς: Υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας στα ταμεία
«Υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας και αυτό οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις. Σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στις τράπεζες και για αυτό ακριβώς το λόγο συνεχώς παρακολουθούμε τι ακριβώς βγαίνει από τις τράπεζες, τι αναλαμβάνεται και τι απομένει» είπε στον Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ.Ρωμανιάς.
«Υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας και αυτό οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις. Σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στις τράπεζες και για αυτό ακριβώς το λόγο συνεχώς παρακολουθούμε τι ακριβώς βγαίνει από τις τράπεζες, τι αναλαμβάνεται και τι απομένει» είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ.Ρωμανιάς.
Μιλώντας στο Βήμα 99,5, ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα μέσα στην επόμενη εβδομάδα η ομαλότητα να αποκατασταθεί.
Ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε ότι το κοινό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος έχει 6 δισ. ευρώ.
«Το κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ υπάρχει, για να δίνεται η δυνατότητα στα ταμεία όταν έχουν ανάγκη να πληρώνουν τις συντάξεις τους. Αυτό το σύστημα αυτές τις μέρες δεν λειτούργησε. Ανωμαλίες του παρελθόντος, οι οποίες εκδηλώνονται σήμερα, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν […]. Διότι είναι μια ανωμαλία η οποία συνεχίζεται επί πολλά χρόνια και η ΤτΕ κερδοσκοπεί επί των χρημάτων των ταμείων και όταν τα ταμεία έχουν ανάγκη, δεν έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν. Έχουν χρήματα και δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έβγαλαν από το… σεντούκι 14.000 χρυσές λίρες
- Ο Λανουά δεν θέλει ξένους διαιτητές επειδή βλέπει ότι κλείνουν οι πόρτες
- Η Κίνα ξεκινά ξανά περιπολίες στις ακτές της Ταϊβάν, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις
- Καύσωνες: Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος – Ακραία υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να πλήττουν την Ελλάδα
- Ο Σαλάχ αποκάλυψε τι είπε στους συμπαίκτες του πριν από την πρόκριση της Αιγύπτου
- Η Τέιλορ Σουίφτ και ο Τράβις Κέλσι είναι επισήμως παντρεμένοι

