Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθησυχαστική η Έλενα Κουντουρά για την πορεία του τουρισμού

Καθησυχαστική η Έλενα Κουντουρά για την πορεία του τουρισμού

Καθησυχαστική σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο του τουρισμού, εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), όπου και έδωσε το «παρών» σε συνεδρίαση του ΔΣ.

Καθησυχαστική σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο του τουρισμού, εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), όπου και έδωσε το «παρών» σε συνεδρίαση του ΔΣ.

Όπως επισήμανε, μετά από επικοινωνία που είχε με φορείς του κλάδου, «τα μηνύματα για τον τουρισμό είναι θετικά» και υπογράμμισε ότι «είναι λογικό να υπάρχει πάγωμα και αγωνία για το τι θα γίνει». «Ο τουρισμός βρίσκεται σε θετική πορεία» προσέθεσε.

Αναφορικά με το αν σημειώνονται ακυρώσεις σε κρατήσεις, η κ. Κουντουρά ανάφερε ότι «αυτές είναι στα φυσιολογικά επίπεδα», σημειώνοντας πως «ακυρώσεις σημαντικές έχουν οι ξενοδόχοι που είχαν εξάρτηση με τη ρωσική αγορά», ενώ υπήρξε καθησυχαστική στην αγωνία των ξενοδόχων σχετικά με τις προμήθειες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης, με το πέρας του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου, με θέμα την κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων, σημείωσε ότι πλέον είναι «πολύ περιορισμένα τα περιθώρια αντοχής του ελληνικού τουρισμού» ως απόρροια των πολιτικών εξελίξεων. Μάλιστα ζήτησε από την κ. Κουντουρα «να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι μέχρι τώρα μπορεί τα πράγματα να λειτούργησαν καλά, ωστόσο τα περιθώρια στενεύουν», σημειώνοντας ότι «αν εντός ημερών δεν υπάρξει λύση, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη».

Στις παρεμβάσεις τους, ξενοδόχοι από όλη την Ελλάδα, κάνουν λόγο για μεμονωμένες ακυρώσεις, έως αυτή τη στιγμή, με τις κρατήσεις ωστόσο της τελευταίας στιγμής να έχουν παγώσει. Σε ό,τι αφορά τον Έλληνα τουρίστα, όπως τονίστηκε, «απλά δεν κάνουν κράτηση για πουθενά».

Στο σκέλος των προμηθειών, η πρόεδρος των ξενοδόχων Ζακύνθου, Χριστίνα Τετράδη υπογράμμισε, ότι σε μια εβδομάδα το αργότερο θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα είδη πρώτης ανάγκης, με τα οποία εξυπηρετούν τους επισκέπτες.
Παραμένοντας στο σκέλος των στρεβλώσεων που παρατηρούνται στο τουριστικό κλάδο, πολλοί ξενοδόχοι έκαναν λόγο για προβλήματα στις πληρωμές με τους διεθνείς τουριστικούς πράκτορες, όπως επίσης και για κάποιους προμηθευτές που ζητάνε μετρητά στις συναλλαγές.

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος, σε δηλώσεις του σήμερα, ανάφερε ότι πολλοί συνεργάτες Tour Operator’s στην Αμερική ουσιαστικά έχουν παγώσει πληρωμές προς τους Έλληνες ξενοδόχους, καθώς υποστηρίζουν ότι οι πληρωμές που θα τους εμβάζουν για τη φιλοξενία τουριστών θα δεσμεύονται αυτόματα υπέρ του ΔΝΤ. Μάλιστα ο κ. Ρέτσος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ζητήσει ενημέρωση τόσο από την αμερικανική πρεσβεία, όσο και από το Ελληνο-αμερικανικό επιμελητήριο για την ευστάθεια αυτών των επιχειρημάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024