Τηλεφωνικές επικοινωνίες με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν είχε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Ο κ. Λιού κάλεσε την Ελλάδα και τους πιστωτές να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας, ζητώντας να υπάρξει συζήτηση και για «πιθανή ελάφρυνση του χρέους» στο διάστημα μέχρι τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Στις συνομιλίες που είχε, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να παρακολουθούν την κατάσταση και «υπογραμμίζουν ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας να βρεθεί βιώσιμη λύση που θέτει την Ελλάδα σε μονοπάτι προς τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκαμψη εντός της Ευρωζώνης».

Ο Τζακ Λιού σημείωσε, επίσης, την ανάγκη να υιοθετήσει η Ελλάδα δύσκολα μέτρα, προκειμένου να καταλήξει σε ρεαλιστικό συμβιβασμό με τους πιστωτές. Σημείωσε, επίσης, την ανάγκη να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα στο δρόμο προς το δημοψήφισμα.

Την Κυριακή, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

  • Κρίσιμης σημασίας η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ