Συνεχίζεται η επιτυχημένη παρουσία των Ελλήνων κολυμβητών/τριών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Κατά την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, που αποτελεί παράλληλα και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, ο Άλκης Κυνηγάκης εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό των 400μ. μικτή ατομική, καθώς στον προκριματικό σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 4:25.78 και κατέλαβε την προνομιούχο όγδοη θέση.

Από την πλευρά της, η Ηλέκτρα Λεμπλ κατετάγη πέμπτη στα 50μ. πεταλούδα με 27.77 (επίσης ατομικό ρεκόρ) και πέρασε στους ημιτελικούς που θα γίνουν νωρίς το απόγευμα (15:36 ώρα Ελλάδας), με τον τελικό να διεξάγεται περίπου μιάμιση ώρα αργότερα.

Αντίθετα, η ομάδα 4Χ100μ. μικτή ομαδική εφήβων δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, καθώς κατετάγη 12η με 3:50.74. Την ελληνική τετράδα αποτελούσαν οι Νίκος Σοφιανίδης, Γιώργος Φραγκουδάκης, Άλκης Κυνηγάκης και Δημήτρης Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Λεμπλ, η οποία χθες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα, θα συμμετάσχει το απόγευμα και στον τελικό των 200μ. μικτή ατομική, ενώ ο Δημητρίου θα αγωνιστεί στον τελικό των 200μ. ελεύθερο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ