Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με επίκεντρο την ομιλία Θεοδωράκη

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας την για «τυχοδιωκτική πολιτική. «Δεν διαπραγματευτήκατε στην Ευρώπη. Κάνατε περαντζάδες, χωρίς χαρτιά και χωρίς σχέδιο». Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Τόσα χρόνια ζούσατε χάρη στην κομματική σας μισθοδοσία», εγείροντας τις έντονες αντιδράσεις της Ολομέλειας.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας την για «τυχοδιωκτική πολιτική. «Δεν διαπραγματευτήκατε στην Ευρώπη. Κάνατε περαντζάδες, χωρίς χαρτιά, χωρίς προτάσεις, χωρίς σχέδιο. Πηγαίνατε σαν σχολική εκδρομή».

Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Τόσα χρόνια ζούσατε χάρη στην κομματική σας μισθοδοσία», εγείροντας τις έντονες αντιδράσεις της Ολομέλειας.

«Δεν ζούσατε ποτέ από τα χέρια σας. Ήσασταν πάντα στην μισθοδοσία του κόμματος. Κομματικοί υπάλληλοι που πλήρωνε το κράτος» είπε.

«Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το κόμμα και η παρέα σας» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «κυβερνητικό συρφετό».

Συνέχισε να εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «δεν είχατε σχέδιο και προτάσεις, μόνο αυτοσχεδιάζατε».

«Στεγνώσατε αυτούς τους πέντε μήνες την οικονομία.Αυξήσατε την ανεργία και τη μαύρη εργασία.Στα νοσοκομεία ήδη υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα.Το φέσι στην αγορά έχει γίνει σομπρέρο.Και τώρα βάζετε βόμβα στον τουρισμό.Εκτός αν πιστεύετε ότι μια Ελλάδα σε πολιτική αναταραχή είναι ατραξιόν για τους τουρίστες.Θα πρέπει όμως να σας ενημερώσω ότι μεγάλες χώρεςέχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίαςκαι περιμένουν την απόφαση της Βουλήςγια να την ενεργοποιήσουν.Σας ενημερώνω …γιατί μέσα στην επαναστατική σας μέθηίσως έχετε σταματήσει να κάνετε τη δουλειά σας» τόνισε.

Τόνισε ότι «το ψεύτικο εκβιαστικό δίλημμα είναι «Ναι στην κακή Ευρώπη»;Ή «όχι στην κακή Ευρώπη»;.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την απόφαση «να ηγηθεί του λόμπι της δραχμής και θα πρέπει θαρραλέα να πει «αν ηττηθώ θα φύγω»».

Πρόσθεσε ότι πρόταση του Ποταμιού είναι να αποσυρθεί η επιλογή του δημοψηφίσματος και να τεθεί σε ψηφοφορία της Βουλής η πρόταση της κυβέρνησης. «Δε θα το κάνετε όμως.Γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει είναι οι κομματικές σας ισορροπίες και μόνο.Δε θέλετε να δυσαρεστήσετε κανέναν. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ του κόμματος.Προτιμάτε να διαλύσετε την πατρίδαπροκειμένου να διασώσετε τις συνιστώσες σας» είπε.

Και συνέχισε: «Την Κυριακή όμωςτο δίλημμα είναι ένα:ναι ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση;Ναι στο ευρώ; Ήόχι στο ευρώ; Δεν μας ενδιαφέρειο εμφύλιός σας με τη Νέα Δημοκρατία-ποιο μνημόνιο είναι χειρότερο,το γαλάζιο ή το ροζ. Εμείς λέμε ότιη Ελλάδα μπορεί χωρίς μνημόνια,η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί ρεαλιστικά και προοδευτικάη Ελλάδα μπορεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού.Οι αλλαγές είναι εκεί έξω και φωνάζουνκαι εσείς τις προσπερνάτε».

Καταλήγοντας τόνισε: «Ελπίζω ότι η Αριστερά που επιμένει να σκέφτεται-κι ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ-θα καταλάβει επιτέλους ότι ο δρόμος του όχι, δεν είναι πολιτική.Πολιτική είναι να παλεύεις για το ναι.Δεν είναι εύκολο, αλλά αυτός είναι ο δρόμος της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Η Ελλάδα προώρισται να ζήση και θα ζήση» ειπε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή.

Βούτσης: Ίσως έχετε έρθει από άλλη χώρα

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, παίρνοντας τον λόγο χαρακτήρισε τον κ. Θεοδωράκη «ανίδεο» και τον κατηγόρησε ότι εκπροσωπεί τους δανειστές.

«Εσάς δεν σας ενδιαφέρει η χώρα» είπε, υπογραμμίζοντας ότι το σύνολο των στελεχών της Αριστεράς και όχι μόνο δουλεύοντας ταυτόχρονα, αφιέρωναν εντελώς εθελοντικά-όπως τόνισε- τον υπόλοιπο χρόνο τους σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, σε αγώνες, στον δρόμο, στα κινήματα. «Ισως δεν έχετε ιδέα, ίσως έχετε έρθει από άλλη χώρα» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024