Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις ύποπτοι κρατούνται σε σχέση με την επίθεση στη Γαλλία

Τέσσερις ύποπτοι κρατούνται σε σχέση με την επίθεση στη Γαλλία

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στη Γαλλία, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. Ανάμεσά τους είναι ο ύποπτος, καθώς και η σύζυγος και η αδελφή του. Ο ύποπτος ως δράστης εργαζόταν στην εταιρεία του θύματος και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση για «ριζοσπαστικές ισλαμιστικές δραστηριότητες»

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στη Γαλλία, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. Ανάμεσά τους είναι ο ύποπτος, καθώς και η σύζυγος και η αδελφή του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής, ο γάλλος γενικός εισαγγελέας Φρανσουά Μολίν είπε ότι οι τέσσερις ύποπτοι κρατούνται και ανακρίνονται και ότι οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν οι άλλοι τρεις συλληφθέντες ήταν συνένοχοι του δράστη.

Ο βασικός ύποπτος ονομάζεται Γιασίν Σαλχί και γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1980. Είναι πατέρας τριών παιδιών και είναι παντρεμένος εδώ και δέκα χρόνια.

Ο Σαλχί εργαζόταν στην εταιρεία του θύματος και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από το 2006 για «ριζοσπαστικές ισλαμιστικές δραστηριότητες».

Μάλιστα, μεταξύ 2011 και 2014 οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν ξεκινήσει έρευνα για να δουν εάν ο Σαλχί συνδεόταν με σαλαφιστικές οργανώσεις στην περιοχή της Λυών.

Το κεφάλι του θύματος βρέθηκε σε φράκτη στην είσοδο του εργοστασίου υγραερίου με δύο σημαίες με αραβικές επιγραφές. Η σορός βρέθηκε κοντά στο όχημα του υπόπτου, όπου εντοπίστηκε και ένα μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, όταν ο δράστης έριξε το όχημά του στο υπόστεγο του εργοστασίου, τότε προκλήθηκε έκρηξη.

Σαράντα τρία άτομα βρίσκονταν στο εργοστάσιο την ώρα της επίθεσης. Δεκατρείς εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, δήλωσε ο γάλλος εισαγγελέας.

Το θύμα ήταν επικεφαλής εταιρείας μεταφοράς από την περιοχή της Λυών και ήταν στο μισθολόγιο της εταιρείας από τον Μάρτιο του 2015.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024